Dobbeltdrab i Marokko

De anholdte for dobbeltdrab sværger troskab til IS’ leder

Politiets Efterretningstjeneste undersøger også videoen.

De tre mistænkte, der i dag blev anholdt for drabet på en dansk og en norsk kvinde i Marokko, har i en video sværget troskab over for Islamisk Stats leder, Abu Bakr al Baghdadi.

Det oplyser den marokkanske anklagemyndighed i en udtalelse, som dog endnu ikke kan bekræfte ægtheden af videoen.

Også Politiets Efterretningstjeneste (PET) undersøger videoen. Det oplyser PET i en mail. 

 - PET er sammen med Rigspolitiet i gang med at analysere videoen. PET kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget nærmere om videoens ægthed. De danske myndigheder er i tæt kontakt med de marokkanske myndigheder om sagen, skriver efterretningstjenesten.

I videoen ses fire personer sidde foran et kamera. På den hvide væg bag dem hænger et flag, der menes at være knyttet til Islamisk Stat.

Det vides ikke, hvem den fjerde person er.

Twitter-konto oprettet i mandags

Videoen er tidligere i dag blevet lagt på det sociale medie Twitter.

Den konto, der har lagt videoen ud, blev oprettet i mandags – samme dag, som danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland blev fundet dræbt i byen Imlil i Marokko.

I videoen, som Twitter nu har fjernet igen, bliver der ikke nævnt noget om dobbeltdrabet.

Muligvis video af drabene

Det var danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, der mandag morgen blev fundet døde efter en vandretur i Atlasbjergene.

Tirsdag bekræftede moren til 24-årige Louisa Vesterager Jespersen til TV 2, at det var hendes datter, der havde mistet livet i Marokko.

Onsdag aften kom det frem, at anklagemyndigheden i Marokko er stødt på en video, der florerer på de sociale medier, som viser en kvinde blive dræbt.

Både PET og Udenrigsministeriets Borgerservice har oplyst til TV 2, at de har kendskab til videoen, og at de arbejder på at bekræfte dens ægthed.

Det samme sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på torsdagens pressemøde angående dobbeltdrabet.

- Det, der skulle være en ferierejse, blev til et mareridt. To uskyldige blev dræbt på bestialsk vis, sagde statsministeren også.

Han har tidligere udtalt, at meget tyder på, at der er tale om en terrorhandling.

Tre anholdt torsdag

Onsdag blev én mand anholdt, og torsdag morgen bekræftede den marokkanske ambassade i Danmark, at politiet i Marokko har anholdt yderligere tre personer, der er i alderen 25 til 32 år.

Det er disse tre personer, der bekræftes som værende på videoen fra Twitter.

Den første person, der blev anholdt, har angiveligt også forbindelse til en ekstremistisk gruppe.