Udland

Time Magazine kårer gruppe af journalister som årets person

Den dræbte journalist Jamal Khashoggi er blandt de udpegede.

Titlen som årets person bæres i år af en gruppe af fængslede eller dræbte journalister. 'Vogterne i kampen for sandheden' har Time Magazine døbt dem. 

Listen tæller blandt andre den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, der blev slået ihjel på Saudi Arabiens ambassade i Istanbul. Flere kilder peger på, at det var et drab, der blev udført efter ordre fra Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman.

Udover Khashoggi er journalisterne Wa Lone og Kyaw Soe Oo fra nyhedsbureauet Reuters også på listen. De er netop blevet idømt syv års fængsel for deres dækning af fordrivelsen af muslimske rohingyaer i Myanmar.

Ikke kun journalister på listen

Det er ikke kun journalister, der figurerer på i gruppen, som sammen modtager hæderen som årets person. Også bladet Capital Gazette i byen Annapolis er på listen. Fem journalister blev i juni måned dræbt på redaktionen, da en bevæbnet mand stormede bladets kontorer.

Også den fængslede filippinske journalist, forfatter og terroristbekæmper, Maria Ressa, figurerer på den prestigefulde liste.

Det hedder samlet i Time Magazines begrundelse, at journalisterne "er repræsentanter for en bredere kamp af utallige andre rundt om i verden".

Sidste års var det repræsentanter i forbindelse med MeToo-bevægelsen, der prydede forsiden. 

I 2016 var det Donald Trump, der vandt præsidentvalget samme år. 

Tidligere præsident Barack Obama har været kåret to gange. 

Time Magazines "årets person" har været udpeget siden 1927. Da var det flypioneren Charles Lindbergh, der fik æren efter som den første at være fløjket solo over Atlanterhavet.