Udland

Det centrale Paris lukket ned - 8000 betjente er klar til kamp

"De Gule Veste" bebuder omfattende protester mod Frankrigs præsident lørdag oven på sidste uges konfrontation

Forud for de bebudede protester lørdag i den franske hovedstad, Paris, er 278 mennesker i de tidlige morgentimer blevet anholdt, oplyser politiet.

Det meste af det centrale Pariser blevet lukket af forud for de forventede uroligheder, der har et været et varemærke for "De Gule Veste", skriver AFP.

De protesterer mod forringede leveforhold og har som mål at fordrive præsident Emmanuel Macron fra Elysee-palæet.

Anspændt stemning på Bastillepladsen

Fra Bastillepladsen i det centrale Paris fortæller TV 2's udenrigsjournalist Frederikke Ingemann, at kampklædte politibetjente iført elefanthuer og med tåregas visiterer alle, der skal ind eller ud fra området, der er udpeget som såkaldt "risikozone".

- Man gør det præventivt for at sikre, at de der skal til demonstration ikke har noget med, som de kan bruge som skyts mod ordensmagten. Man vil ikke ud i en voldelig episode som den man så i sidste uge i Paris, hvor der var flere hundrede anholdte og flere forretninger fuldstændig smadret, siger Frederikke Ingemann,

Hun beskriver stemningen på pladsen som "anspændt".

8000 betjente i gaderne

Der befinder sig 8000 politifolk ude i byens gader. De ruster sig, efter det sidste weekend kom til meget voldsomme sammenstød i Paris med barrikader og biler i brand.

Det var de værste uroligheder i byen siden 1960'erne.

Macrons regering valgte tidligere på ugen at udsætte afgiftsforhøjelser på diesel og benzin.

Det var for at imødekomme nogle af demonstranternes krav. Men det synes ikke at have haft nogen effekt på demonstranternes vilje til at aktionere.

Nye demonstrationerne lørdag

Klokken ni lørdag formiddag havde en større gruppe af "De Gule Veste" allerede samlet sig ved Triumfbuen, og der gjaldede slagord ned gennem den berømte hovedgade Champs Elysee.

Mange af urolighederne har netop været koncentreret ved Triumfbuen og Champs Elysee.