Udland

Amerikansk komiker trækker sig som Oscar-vært

Komikeren Kevin Hart udtaler i en video, at han ikke vil undskylde for krænkende tweets på trods af protester.

Komikeren og skuespilleren Kevin Hart trækker sig fra den prestigefulde rolle som vært for oscaruddelingen næste år.

Han trækker sig på grund af protester over en række udtalelser på Twitter, han har skrevet for omkring ti år siden, og som kritikere kalder for homofobiske.

Det oplyser han på Twitter tidligt fredag morgen dansk tid.

- Jeg har besluttet at træde tilbage som vært for dette års oscaruddeling (som afholdes i 2019, red.). For jeg vil ikke være en distraktion på en aften, der skal fejre så mange fantastiske talentfulde artister, skriver han.

Midt i debat om mangfoldighed

Kevin Hart skulle have været én af blot en håndfuld sorte amerikanske oscarværter, der har styret showet i løbet af de sidste 90 år.

Valget af den sorte komiker kommer på et tidspunkt, hvor akademiet er under pres for at øge mangfoldigheden i showet.

Men efter annonceringen er han blandt andet blevet kritiseret for at have sagt, at "hvis jeg kan forhindre, at min søn bliver homoseksuel, så vil jeg gøre det". Det skriver nyhedsbureauet AP.

Nægtede at undskylde

Det havde komikeren dog ikke i sinde at undskylde for, ytrede han i en video på Twitter torsdag.

- Venner, jeg er næsten 40 år gammel. Hvis I ikke tror, at folk ændrer sig, vokser, udvikler sig, som de bliver ældre, så ved jeg ikke, hvad jeg skal sige, lyder det blandt andet i videoen.

- Jeg har allerede italesat det flere gange. Jeg har sagt, hvad der var rigtigt og forkert. Jeg har sagt, hvem jeg var, kontra hvem jeg er nu. Jeg vil ikke blive ved med at rode op i gamle dage, når jeg er kommet videre og er et helt andet sted i mit liv.

Den udtalelse blev efterfulgt af et krav fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences, der står for Oscaruddelingen, om at komme med en undskyldning. Ellers ville akademiet finde en ny vært.

Begge dele skulle dog ende med at blive en realitet.

Hart undskylder: Jeg har udviklet mig

Fredag morgen havde piben fået en anden lyd, og Kevin Hart undskyldte til dem, som han har stødt med sine tidligere kommentarer.

- Jeg undskylder dybfølt til LGBT-miljøet for mine ufølsomme ord i fortiden, skriver han på Twitter.

- Jeg er ked af, at jeg har såret folk. Jeg udvikler mig og vil blive ved med at udvikle mig. Mit mål er at bringe folk sammen, ikke at skille os ad. Kærlighed til akademiet. Jeg håber, vi ses igen.

Oscaruddelingen finder sted næste år den 24. februar. De nominerede bliver offentliggjort 22. januar.