Udland

Nigerias præsident må mane rygter i jorden: - Jeg er mig

Et hårdnakket rygte om præsidentens død har gennem længere tid spredt sig på de sociale medier.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, står nu offentligt frem og afviser forlydender om, at han skulle være død og erstattet af en look-a-like.

Det er første gang, præsidenten kommenterer rygterne, der har cirkuleret på de sociale medier og blandt politiske modstandere i flere måneder. Det skriver The Guardian.

Præsident Buhari, der forsøger at blive genvalgt i februar, var i 2017 indlagt i fem måneder på et hospital i Storbritannien, hvor han blev behandlet for en hemmeligholdt sygdom.

- Det er mig, det garanterer jeg

Siden da er rygterne om præsidentens død, og at han er blevet erstattet af en svindler fra Sudan, der ligner ham til forveksling, taget til. Ingen har været i stand til at fremlægge beviser på det påståede svindelnummer, men rygtebaserede videoer er blevet set tusindvis af gange på Youtube og Facebook.

- Det er mig, det garanterer jeg. Jeg skal snart fejre min 76-årsfødselsdag, og jeg har det fint, sagde Buhari efter en konference i Polen.

- Mange mennesker håbede, at jeg døde under min sygdom. Nogle spurgte ovenikøbet vicepræsidenten, om han ville overveje dem til posten, fordi de gik ud fra, at jeg var død. Det var en pinlig situation at sætte ham i. Han besøgte mig i London, mens jeg kom mig ovenpå behandlingen, sagde præsidenten videre og tilføjede, at dem, der spredte rygterne, var ”ignoranter”.

Muhammadu Buhari understregede, at han ser frem til at fejre sin fødselsdag 17. december, og tilføjede spøgefuldt:

- Hvis jeg bliver generet af nogen, så er det kun mine børnebørn, som der efterhånden er for mange af.

En video af præsidenten, der kommenterer på rygterne ved konferencen i Polen, viser, at præsidentens stab hygger sig kosteligt, da han kommenterer på emnet.