Danskere advares mod kendte områder i Paris - Macron holder krisemøde

En riffel blev stjålet fra en politibil.

Lørdag aften har der været voldsomme uroligheder i Paris' gader. 133 personer blev kvæstet, og 378 personer er anholdt. Det oplyser fransk politi ifølge nyhedsbureauet AP. 

Biler blev sat i brand, butikker vandaliseret, og ifølge flere medier er der blevet stjålet en riffel fra en politibil.

Flere steder kom det til voldsomme sammenstød, hvor demonstranter kastede med sten mod politiet, som svarede igen med tåregas.

Den franske præsident Emanuel Macron har søndag morgen indkaldt myndigheder og flere ministre til krisemøde. Ifølge en regeringstalsmand overvejer han at indføre undtagelsestilstand. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udenrigsministeriet advarer danskere

Urolighederne fik lørdag Udenrigsministeriet til at advare danskere mod at færdes i områderne omkring Champs-Élysées, Concorde-pladsen, Triumfbuen, Boulevard Haussmann og Rue de Rivoli, der alle var plaget af optøjer.

- Hold dig på afstand af demonstrationerne, skrev ministeriet.

Advarslen optræder fortsat på ministeriets hjemmeside. Der er dog ikke annonceret demonstrationer søndag.

Utilfredshed med oliepriser

Demonstrationerne kommer i kølvandet på flere ugers protester i de parisiske gader. Det er protestbevægelsen 'De Gule Veste', som har indkaldt til demonstrationerne.

Demonstranterne er utilfredse med præsident Emanuel Macrons reformer, der beskyldes for at føre til stigende leveomkostninger og højere brændstofspriser.

Dansker evakueret

Tina Holten var  i storcentret Galeries Lafayette i det centrale Paris, da de handlende blev evakueret af centrets vagter.

 - Vi følte os sikre inde i centret, men nu, hvor vi er ude, er vi meget skræmte. Vi ved ikke, hvor vi skal gå hen, siger den 35-årige dansker til nyhedsbureauet Reuters.

Kaos

Efter lørdagens G20-møde i Buenos Aires beskyldte præsident Macron demonstranterne for ikke at ville opnå andet end "kaos" med protesterne:

- Jeg vil altid respektere demonstrationer. Jeg vil altid lytte til protester. Men jeg vil aldrig nogensinde acceptere vold, sagde han.