Udland

Op mod 500 millioner hotelgæsters oplysninger kan være hacket

Et omfattende hackerangreb får nu Marriott til at undersøge, om gæsters oplysninger er blevet misbrugt.

Personlige oplysninger om op mod 500 millioner gæster på Marriotts Starwood-hoteller kan være havnet i hænderne på hackere efter en sikkerhedsbrist i den internationale hotelkædes reservationssystem.

Det oplyser Marriott, som lige nu er i gang med at undersøge uautoriseret adgang til hotelkædens systemer tilbage til 2014. 

Mistanken lyder på, at kreditkortnumre og udløbsdatoer er blevet afluret hos flere gæster. Hotelkædens database blev hacket 10. september, hvilket betyder, at det kan være gået ud over gæster, som har foretaget reservationer før den dato.

I forbindelse med hackerangrebet opdagede Marriott, at nogen har kopieret og krypteret gæsters informationer - hvilket hotelkæden nu arbejder på at fjerne igen.

For 327 millioner gæsters vedkommende er deres navn, telefonnummer, emailadresser, pasnumre, fødselsdato og ankomst- og afgangsinformationer blevet udsat. 

For millioner af andre gæster er det kreditkortnumre, som er blevet eksponeret. 

Aktiedyk efter nyheden

Mariott kan endnu ikke bekræfte, hvorvidt hackerne har været i stand til at afkryptere kreditkortnumrene. 

- Vi levede ikke op til, hvad vores kunder fortjener og det, vi forventer af os selv. Vi gør alt, hvad vi kan, for at støtte vores gæster og tager lektien til os for at komme videre, siger Marriotts administerende direktør, Arne Sorenson, i en udtalelse, ifølge CNN.

Hotelkæden har nu meldt hackerangrebet til myndighederne. Næste skridt er, at Marriott skal i gang med at sende emails ud til de gæster, som er berørt af angrebet. 

Til det formål har Marriott oprettet en informationshjemmeside. Efter nyheden er kommet frem, har Marriotts aktie taget et dyk på knap seks procent. 

Marriott har 5700 ejendomme i over 110 lande. Blandt andet flere i Danmark.