Udland

Forvirring om savnede efter historiske skovbrande i Californien

Nogle kilder skriver, at cirka 1200 savnes. Men mange er blevet registreret to eller flere gange, og myndighederne mangler overblik.

- Min mand og jeg er ikke forsvundet. Det har vi aldrig været, og der er ikke nogen familiemedlemmer, der leder efter os. Jeg har ringet og sagt, de skal fjerne vores navne.

Sådan har amerikanske Tamara Lytle Conry ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) skrevet på en Facebook-side, som er oprettet for at finde personer, der savnes efter de voldsomme skovbrande i Californien.

Tallet på mennesker, der savnes efter skovbrandene er anslået til at være mere end 1000 mennesker - ifølge nogle kilder cirka 1200. Men ifølge AP og BBC påpeger myndighederne i Californien, at det tal er "flydende" og at de tal, der bliver meldt ud, er "rå data".

- De informationer, jeg giver til jer, er rå data, og vi mener, det er sandsynligt, at listen kan indeholde de samme navne flere gange, siger Kory Honea, sheriff i et af de hårdest ramte områder, Butt County, ifølge BBC.

Men hun forsvarer beslutningen om at ud hurtigt.

- Jeg kan ikke lade perfektion stå i vejen for fremskridt. Det er vigtigt for os at få informationerne ud, så vi kan få gang i at identificere de personer, der savnes, siger Kory Honea.

Hus slap uskadt

Miranda Bowersox, talsmand for sherifkontoret i Butt County, understregede fredag, at listen over forsvundne, ikke er en liste i real-tid over personer, som savnes. Hun sagde, at kontoret sender navnene ud bredt i håb om, at folk ringer ind og siger, at de har det godt.

- Det kan være, de ikke er i området længere. Der kan være familie og venner, som ikke ved, de er taget afsted, og at de er et andet sted.

Tamara Lytle Conry, hvis hus i Paradise slap stort set uskadt fra branden, siger til AP, at hun lagde en voicemail på sherifkontoret torsdag og ringede igen fredag og fik fat i en ansat.

- Hun var glad for at høre, vi var ok, siger hun.

- Ingen ringer på fastnet-telefon

Hun forklarer, at hendes venner og familie vidste, at hun og hendes mand havde det godt, fordi de havde deres mobiltelefoner, og hun opdaterede på de sociale medier. Men hun ved godt, at det ikke er sådan for alle.

- Ingen ringer til vores fastnet-telefon, bortset fra telemarketings-folk, siger hun.

I alt er dødstallet efter brandene i Californien lige nu 74.

Redningshold arbejder fortsat på højtryk for at finde flere omkomne efter branden, der brød ud i det nordlige Californien omkring byen Paradise torsdag den 8. november.

I Paradise har flammerne ædt tusinder af hjem. Tilbage i byen står kun smeltede biler, sorte træstumper og fundamenterne af nedbrændte huse.

Langt de fleste af de savnede er ældre mennesker over 65 år. Og hovedparten af de savnede er borgere fra byen Paradise, som branden næsten har jævnet med jorden.

Mindst 74 har mistet livet i de meste dødelige skovbrande i Californiens historie. Mange tusinde har mistet deres hjem. Video: Kasper B. Andreasen

Præsident Donald Trump har besøgt de hærgede områder og har i den forbindelse rettet kritik mod beredskabet og bekæmpelsen af brandene:

Sidste år hærgede voldsomme brande Sonoma County i Californien. På et tidspunkt blev der meldt om 2000 savnede. 44 personer mistede livet dengang.