Udland

Nødopkald i Californien fører til markant opjustering af antal savnede

Voldsomme brande hærger fortsat Californien i USA og har sendt over 52.000 familier på flugt. Imens skal dna-prøver identificere de omkomne.

Antallet af savnede personer efter den dødeligste og mest ødelæggende brand i Californiens historie er blevet kraftigt opjusteret af myndighederne.

631 personer er nu meldt savnet, og 63 er døde i det nordlige Californien.

Det skriver Reuters, og det er over 500 flere savnede end i onsdags.

Dna-prøver skal identificere ofre

Sheriffen i amtet Butte County oplyser, at antallet af savnede er eksploderet siden dagen før, fordi efterforskere har gennemgået en række nødopkald, der blev foretaget for en uge siden, da branden brød ud.

- Jeg håber, I forstår, at det kaos, vi har arbejdet under, har været ekstraordinært, sagde sherif Kory Honea på et pressemøde torsdag aften lokal tid.

Fredag morgen dansk tid oplyser sheriffens kontor på Facebook, at der dagen igennem vil blive taget dna-prøver af personer, der har meldt medlemmer af deres familie savnet.

Redningshold fandt torsdag de jordiske rester af yderligere syv personer, der ikke nåede at slippe væk fra flammerne.

Seks af dem blev fundet i og uden for ruinerne af nedbrændte hjem, mens en blev fundet i en udbrændt bil.

Over 52.000 familier flygter fra flammerne

Siden branden, der kaldes Camp Fire, begyndte at hærge i det nordlige Californien torsdag 8. november, er mere end 9700 hjem blevet jævnet med jorden.

Derudover har flammerne fordrevet mere end 52.000 familier fra deres hjem.

Specielt byen Paradise er blevet hårdt ramt af den ødelæggende brand.

Voldsom brand så stor som Bornholm

Flere end 5000 brandmænd kæmper fortsat mod flammerne, for Camp Fire har spredt sig over et område på omkring 56.600 hektar i det nordlige Californien.

Det svarer lige knap til størrelsen af Bornholm. 

Branden voksede i løbet af torsdagen, kan man se af brandvæsenets rapport, og vindforhold forventes at forværre situationen henover weekenden. Det skriver avisen The Guardian.

Knap halvdelen af branden er netop nu under kontrol, oplyser brandmyndighederne i delstaten på Twitter.

Præsidenten besøger Californien

Men Camp Fire er ikke Californiens eneste udfordring i disse dage.

I det sydlige Californien hærger en anden voldsom brand, som kaldes Woolsey Fire, og som har kostet mindst tre personer livet. Dermed er det samlede dødstal i Californien oppe på 66 personer.

Det Hvide Hus annoncerede torsdag, at præsident Donald Trump vil rejse til Californien lørdag for at mødes med de beboere, der er blevet ramt af de voldsomme brande.