Udland

Video viser kvindes flugt fra skovbrand i USA: - Jeg troede, jeg skulle dø

Kvinden fortæller, at hun frygtede for sit liv, da hun måtte køre gennem et af de brændende skovområder i Californien for at komme i sikkerhed.

Da bilen kørte ud af tunnellen, var himlen dækket af tyk, sort røg, kun oplyst af de orange flammer.

Sigtbarheden var dårlig, men ilden på bjergskråningerne langs vejen kunne tydeligt ses. Tusindvis af små gløder kom flyvende gennem luften og ramte bilen.

Rebecca Hackett frygtede for sit liv, da hun fredag kørte ad Kanan Road i Malibu i Californien.

Hun havde kort forinden forladt gården, hvor hendes heste var opstaldet, og forsøgte nu at undslippe skovbrandens hærgen. Ilden var kommet hurtigt. Det ene øjeblik havde alt været roligt, men kort efter stod flammerne over dem.

- Vi var nødt til at evakuere. Jeg kørte gennem flammerne i omkring to minutter. Jeg troede, at jeg skulle dø, fortæller hun til ABC.

Hun har efterfølgende lagt to videoer på Instagram, der viser de voldsomme scener, hun oplevede på køreturen gennem det brændende landskab:

- Gudskelov er vi alle ok, vores heste er i sikkerhed og ok. Alt andet brændte. Tak til alle brandmændene, politiet, politieskorten, udrykningsfolk, frivillige, dyreredning og alle, der risikerede og stadig risikerer deres liv for at redde dyr, mennesker og hjem i Malibu og de omkringliggende områder, skriver Rebecca Hackett til en af videoerne. 

31 døde i Californien

Skovbranden er én af to brande, som i disse dage truer områder nord og vest for Los Angeles. Men hvor Rebecca Hackett slap ud i live, var andre mindre heldige. To personer er foreløbig bekræftet omkommet, og 177 hjem er brændt ned ved brandene i det sydlige Californien

I det nordlige Californien hærger en endnu voldsommere brand, og her har 29 mennesker mistet livet. Mange er fundet døde i udbrændte biler eller ved deres hjem, som er blevet opslugt af flammerne.

Flammerne i det nordlige Californien har foreløbigt bredt sig over et areal på 1040 kvadratkilometer og ødelagt over 6700 bygninger, oplyser myndighederne.

Hollywood-stjerne vendte hjem til nedbrændt hus

I det sydlige Californien er flere hundrede tusinde blevet evakueret fra skovbrandene, der spreder sig hurtigt. Blandt andet i byerne Malibu og Calabasas, der er kendt for deres velhavende og kendte indbyggere. 

En af de evakuerede er Hollywood-skuespilleren Gerard Butler, der blandt andet er kendt fra filmen '300'. Da han i weekenden fik lov at returnere til sit hus, var der ikke meget andet end aske og en metalramme tilbage fra det, der engang var hans hjem.

- Vendte tilbage til mit hus i Malibu efter at have været evakueret. Hjerteskærende tid over hele Californien, skrev skuespilleren på Instagram, hvor han har delt et billede af synet, der mødte ham.

Sangerne Miley Cyrus, Robin Thicke og Neil Young har også bekræftet, at deres hjem er brændt ned.

Blandt de evakuerede er også stjerner som Kim Kardashian, Lady Gaga, Cher, Orlando Bloom, Martin Sheen og Julia Roberts.