Udland

Flere såret i Australien - behandles som terror

To personer er såret og en dræbt af gerningsmand, der blev skudt af politiet.

En mand blev skudt og dræbt  af politiet, efter han fredag formiddag dansk tid angreb flere personer med en kniv i den australske storby Melbourne.

I alt tre personer blev stukket med kniv. To blev såret og en døde på stedet.

Det oplyser delstatspolitiet i Victoria, som nu behandler hændelsen som terror.

Gerningsmanden var somalisk af afstamning, 31 år og i forvejen kendt af politiet. Han ankom til gerningsstedet i en bil, der var lastet med gasflasker, oplyser politiet.

Han gik til angreb med kniv på den befærdede Bourke Street i Melbourne, efter han havde sat ild til sin bil, omkring klokken 16.10 lokal tid.

Angreb politi

Det var en anmeldelse om en bilbrand, der fik politiet til at sende en patrulje til stedet. Da betjentene ankom, rettede gerningsmanden sin opmærksomhed mod dem.

- Da de kom ud af bilen, blev de mødt af en mand, der svingede med en kniv og truede dem, siger politiinspektør David Clayton på et pressemøde.

Samtidig råbte flere forbipasserende op om, at der var personer, som var stukket med kniv.

Derefter skød politiet gerningsmanden i brystet. Han blev i kritisk tilstand bragt til hospitalet, hvor han efterfølgende døde.

Stedet blev kort efter afspærret og sikret af politiets bomberyddere.

Fordømmer terrorhandling

Alle tre ofre er mænd. En 26-årig og en 58-årig blev bragt til hospitalet og er uden for livsfare. En politibetjent blev behandlet for mindre skader på stedet.

Australiens premierminister, Scott Morrison, kalder i en officiel udtalelse hændelsen for en terrorhandling, skriver Sydney Morning Herald.

- Jeg fordømmer dagens terrorhandlingen i Melbourne, der på tragisk vis har taget livet af en Australier, der er død som resultat en et ondskabsfuldt og kujonagtigt angreb, siger premierministeren i udtalelsen.

Scott Morrison tilføjer, at han er blevet briefet af politi og sikkerhedstjenester, og at en efterforskning af anti-terrorkorpset er undervejs.

- Jeg vil rose modet hos politiet, der var til stede og handlede, og dem, der uselvisk hjalp de sårede med, fortsætter han.