Fox-vært får hård kritik efter støtte til Trump: - Det var ikke planlagt

Sean Hannity afviste, at han ville støtte Trump og Republikanerne under vælgermøde, men gjorde det alligevel.

Fox News-værten Sean Hannity er kommet i strid modvind, efter han dukkede op på scenen og roste præsidenten under Donalds Trumps valgtale i Cape Girardeau i Missouri mandag aften.

Kun 12 timer før vælgermødet havde Sean Hannity ellers tweetet, at han ikke ville komme på scenen for at tale Donald Trump og Republikanernes sag forud for midtvejsvalget tirsdag.

- For at være helt tydelig så vil jeg ikke indfinde mig på scenen for at føre valgkamp med præsidenten, tweetede Hannity mandag morgen og tilføjede, at han blot ville lave et tv-indslag fra vælgermødet.

Hård kritik

Ikke desto mindre stod Fox-værten senere samme dag side om side med præsident Trump på scenen i Missouri og roste Trumps arbejde i Det Hvide Hus. En anden Fox-vært Jeanine Pirro kom også på scenen i Missouri.

Episoden har fået medier, meningsdannere og menigmand til at kritisere Sean Hannity og Fox News.

CNN kalder det ”en af de mest tydelige demonstrationer af den nære forbindelse mellem tv-selskabet og Trumps Hvide Hus”.

Tv-stationen Fox News har traditionelt set været et af de medier, der har været mest positiv over for præsident Donald Trump og hans politik.

På de sociale medier er kritikken mod Fox og Hannity også til at få øje på.

Tirsdag eftermiddag kommenterede Fox News selv episoden og sagde, at de ikke vil tolerere, at deres ansatte deltager aktivt i at føre kampagner.

- Vi har et ekstraordinært hold af journalister, der dækker valget, og vi er meget stolte af deres indsats. Det her var en uheldig distraktion, og der er taget hånd om det, lyder det fra en talsmand for Fox News.

- Det var IKKE planlagt

Sean Hannity selv har også selv tweetet om episoden tirsdag:

- Hvad jeg skrev i mit tweet i går var 100 procent sandt. Da jeg blev inviteret op på scenen for at give et par afsluttende bemærkninger, var jeg overrasket, men samtidig beæret over præsidentens ønske. Det her var IKKE planlagt.

Sean Hannity og Jeanine Pirro brugte det meste af aftenen i Missouri på at rapportere fra vælgermødet, hvor de ifølge andre medier opildnede tilskuerne, signerede hatte og tog billeder med Trump-tilhængere.

Som tv-vært er Sean Hannity kendt som varm fortaler for Trump som præsident, og han har tidligere fremsat flere konspirationsteorier om Demokraterne. Han har blandt andet sået tvivl om Barack Obamas fødested og promoverede under valgkampen i 2016 udokumenterede historier om Hillary Clintons skrantende helbred.