Udland

Flere døde i voldsomt uvejr i Italien

I alt har 27 mennesker mistet livet som følge af ugens voldsomme vejr i Italien.

Endnu ti personer er døde efter en uge med voldsomt uvejr i Italien.

Det skriver aviserne La Republicca og Corriere della Sera.

Natten til søndag blev ni personer fundet af dykkere i et oversvømmet hus i Cavallaro-distriktet i provinsen Palermo, mens en person blev fundet død i en oversvømmet bil i Vicari.

Derudover er en person meldt savnet. Det drejer sig om en læge, der sidst er blevet set, da han forlod Palermo lørdag. Manden var på vej mod Corleone, hvor han arbejder som læge, og hans bil er blevet fundet efterladt på en vej.

Fundet af de ti omkomne sker, efter at myndighederne lørdag meldte ud, at 17 personer havde mistet livet i det italienske uvejr.

Venedig ramt af voldsomme oversvømmelser

Det ekstreme vejr har præget adskillige områder i Italien siden søndag i sidste uge. 

Og det har skabt store problemer for transportsektoren, strømafbrydelser og dødsulykker flere steder.

De værste skader har dog ramt de nordlige regioner Tretino og Veneto, der ligger ved byen Venedig, som er et kendt turistmål.

Byen har været ramt af jordskred, der har lukket flere veje, og mange gader er blevet oversvømmet. Det bliver omtalt som den værste oversvømmelse, byen har set i et årti.

14 millioner væltede træer

Mange af ugens dødsfald er dog sket i forbindelse med faldne træer.

Den italienske jordbrugsorganisation, Coldiretti, har meddelt, at vindene har ødelagt op mod 14 millioner træer i det sydeuropæiske land. Mange af dem er i den nordlige del.

Ved Comelico Superiore-dæmningen, der ligger mod nord nær grænsen til Østrig, var vandet fyldt med stammer fra ødelagte fyrretræer eller rødgran. 

- Der er brug for mindst et århundrede, før vi er tilbage ved start, skriver Coldiretti i en meddelelse om de ødelagte træer.

Dele af landet - fra længst nordøst til Sicilien i den sydvestlige del - har været påvirket af de kraftfulde vinde.