Udland

Lighunde, der hjalp med at finde Kim Wall, får pris

Da politiet ikke havde fundet ligdelene af den dræbte Kim Wall, kom tre svenske hunde til hjælp.

De svenske lighunde Ace, Ben og Cross har en lugtesans, der er 1,7 millioner og 2,4 millioner gange bedre end et menneskes, og de er specialtrænede til at fange færten af døde mennesker i vand.

Derfor var de tre svenske hunde og deres hundeførere en vigtig hjælp, da det danske politi sidste efterår stod med en drabssag og en torso, men manglede hoved, ben og arme.

Det lykkedes som bekendt at finde alle ligdelene, så de efterladte kunne bisætte Kim Wall, og Peter Madsen blev dømt for drabet på den svenske journalist.

Får ny hundekurv

For deres indsats i løbet af året, og først og fremmest for indsatsen med at finde Kim Wall, er Ace, Ben og Cross blevet tildelt prisen ’Årets politihund 2018’ i Sverige. Det skriver Svensk Kennelklub i en pressemeddelelse.

Ace er en labrador retriever, og ifølge dens hundefører, Lars-Göran Eriksson, er det en arbejdsom hund, der er god til at koncentrere sig selv i vanskelige miljøer.

- Hvis jeg skal beskrive hende med tre ord, så bliver det: ”arbejde, arbejde, arbejde," siger Lars-Göran Eriksson.

Ben er en engelsk springer spaniel, der ifølge sin fører er drevet af en stærk søgelyst, og Cross er en tysk schäferhund, der af sin fører beskrives som en komplet hund med stor arbejdslyst og stort temperament.

De tre hundeførere belønnes med et rejsestipendium på 7000 kroner hver, og oveni det får hundene et kødben, seks måneders foder og en hundekurv.

Meget vigtigt for efterforskningen

111 dage efter Kim Walls død fandt politiet sammen med de svenske hunde og hundeførerne den sidste vigtige ligdel efter Kim Wall.

- Vi vil gerne have, at de pårørende har en hel person at begrave, men det er absolut også af interesse for efterforskningen. Det er meget, meget vigtigt for vores efterforskning at se, hvad der er af spor på de enkelte kropsdele, sagde drabschef i Københavns Politi Jens Møller Jensen dengang til TV 2.

Den 30-årige svenske journalist sejlede 10. august sidste år ud fra Refshaleøen i København sammen med Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd Nautilus.

I ubåden blev hun mishandlet, dræbt og parteret af Peter Madsen, der efterfølgende smed hendes ligdele i havet.

25. april i år blev Peter Madsen ved Københavns Byret idømt fængsel på livstid, og dommen blev 26. september stadfæstet i landsretten.