Udland

Alle 11 ofre for hadangreb mod synagoge er nu identificeret

Gerningsmanden var bevæbnet med fire våben, som alle blev brugt under angrebet.

Det var tilsyneladende et bittert, længerevarende had til jøder, der fik 46-årige Robert Bowers til at skyde løs på menigheden i Tree of Life-synagogen i Pittsburgh i USA.

Søndag har myndighederne offentliggjort identiteten på de 11 personer, som blev dræbt i synagogen, hvor tre forskellige religiøse ceremonier fandt sted.

De dræbte er alle mellem 54 og 97 år gamle, oplyser det lokale medie KDKA

Skød løs i 20 minutter

Blandt ofrene findes en 97-årig kvinde, et søskendepar og et ægtepar.

Selve skyderiet i synagogen varede omtrent 20 minutter, hvor Bowers var bevæbnet med en automatriffel og tre Glock-pistoler.

Præsident Trump fordømmer anti-semitisk angreb efter masseskyderi i Pittsburgh.

Politiet siger søndag, at alle fire våben var i brug under det blodige skyderi, som har rystet myndighederne i delstaten Pennsylvania:

- Det er det mest frygtelige gerningssted, jeg har set i løbet af mine 22 år i FBI, siger Robert Jones, som er ansvarlig for forbundspolitiets afdeling i Pittsburgh.    

Robert Bowers blev i forbindelse med angrebet ramt flere gange af politiets skud, hvorfor han nu er indlagt på et hospital. Da en af politiets specialstyrkeenheder skulle give ham medicinsk behandling, fortalte han, at han havde et ønske om at dræbe alle jøder.  

- At angrebet fandt sted under religiøse ceremonier gør det endnu mere afskyeligt, siger anklager Scott Brady på et pressemøde. 

Skrev løs om sit jødehad

På det sociale medie Gab, som ofte bruges af konspirationsteoretikere og folk på de yderste politiske fløje, skrev han jævnligt om sit had til jøder.

Han har blandt andet kritiseret gruppen HIAS, der hjælper jødiske flygtninge i USA. Det gjorde han så sent som to timer inden sit angreb:

- HIAS bringer besættere ind for at dræbe vores folk. Jeg kan ikke bare sidde her og se mit folk blive slagtet. Jeg går ind, skrev han

Ved et pressemøde søndag fortalte anklagemyndigheden, at alt tyder på, at Bowers planlagde angrebet alene.

Anklagemyndigheden betragter i første omgang masseskyderiet som en hadforbrydelse, men oplyser at grænsen til terror er hårfin. 

Under aktionen blev fire politifolk såret, hvoraf to af dem stadig er indlagt.

Bob Jones fra FBI siger også, at Robert Bowers ikke på forhånd var kendt af myndighederne, og ifølge CNN er den største forbrydelse i hans fortid en bøde for at køre uden nummerplader i 2015.