Fodbold

Leicester-ejers helikopter styrtet ned foran stadion: - Det er meget alvorligt og meget tragisk

Helikopteren styrtede ned efter lørdagens Premier League-kamp mod West Ham.

En helikopter tilhørende fodboldklubben Leicester Citys ejer er lørdag aften styrtet ned ved King Power Stadium i Leicester.

Det er søndag aften bekræftet, at ejer og bestyrelsesformand Vichai Srivaddhanaprabha var ombord.

Vichai Srivaddhanaprabha er kendt for at forlade stadion i netop helikopteren. Øjenvidner fortæller Sky News, at helikopteren også denne lørdag lettede fra midtercirklen på banen.

Søndag eftermiddag, godt 17 timer efter ulykken, var det ikke bekræftet fra officielt hold hvor mange personer, der var ombord, deres tilstand - eller om nogen på jorden er kommet til skade.

Det lokale politi oplyste dog, at offentligheden snart ville blive informeret:

- Vi er forstående for, at mange mennesker venter på en opdatering om helikopterstyrtet ved King Power Stadium i går aftes. Vi arbejder sammen med en række andre myndigheder, så vi kan få opdatering ud til offentligheden. Tak for jeres tålmodighed og støtte, skriver de.

Den britiske tv-kanal BT Sport var på plads på stadion lørdag aften, hvor de traditionen tro analyserede kampen efter slutfløjt i et studie hævet over banen. På klip fra udsendelsen kan man se og høre helikopteren starte op og minutter efter, kan seerne høre en dyb rumlen, da helikopteren forulykker. Det skriver Daily Mail. 

Et billede fra sociale medier, som billedbureauet Scanpix har købt, viser helikopteren på græsset lørdag aften.

Assisterende brandchef ved Leicestershire Fire and Rescue Service, Andrew Brodie, skrev tidligt søndag morgen på Twitter, at han opfordrede folk til ikke at spekulere i omkomne:

- Jeg har lige forladt hovedkvarteret for Leicesters politi efter adskillige møder om helikopterulykken. Det er meget alvorligt og meget tragisk. Vær sød ikke at spekulere i årsager eller hvem, der var involveret. Tænk på familier, venner, redderne, Leicester FC og deres fans, skriver han.

Skete lige efter aftenens kamp

Fodboldklubben havde kort forinden afsluttet en kamp i Premier League på hjemmebane mod West Ham. 

Det lokale politi oplyser til Sky News, at helikopteren styrtede ned kort efter klokken 21.30 dansk tid. Cirka en time og femten minutter efter kampens slutfløjt. 

Helikopteren var kun i luften i få minutter, før den ifølge øjenvidner fik mekaniske problemer, sagde en høj lyd og styrtede ned ved en parkeringsplads ved stadionet. Parkeringspladsen var forbeholdt personale.  

Ulykken skete ved en parkeringsplads bagved stadion, der er forbeholdt personalet.

På sociale medier er der lagt flere videoer op af udrykning og flammer tæt på stadion.

Sky Sports reporter Rob Dorsett har snakket med flere øjenvidner og fortæller:

- Det forlyder, at der måske var et problem med den bagerste rotor, hvilket gjorde, at den begyndte at spinne om sig selv ude af kontrol, inden den styrtede på parkeringspladsen ved den bagerste del af King Power Stadium. Kun få hundrede meter fra banen, siger han.

Her ses et billede af den nedstyrtede helikopter. Tidligere har ejeren ofte forladt klubbens kampe på hjemmebane i helikopteren.

Det bekræftes af freelancefotograf Ryan Brown, der var på stedet.

- Motoren stoppede og den vendte rundt, hvorefter den lavede en hvirvlende, skærende lyd. Så blev den stille og begyndte at spinne ude af kontrol. Og så var der et stort brag og en stor ildkugle, siger han til BBC.

Branden i helikopteren er slukket, men billeder viser kun skroget af fartøjet.

Ifølge Skynews havde West Ham forladt området i bus, men nogle Leicester-spillere skulle fortsat have været på stadion. 

West Ham har siden skrevet på Twitter, at deres tanker er med Leicester:

Srivaddhanaprabha var også ejer af klubben, da den i 2016 noget overraskende vandt Premier League-trofæet. Søndag skulle Leicester Citys kvindehold have spillet mod Manchester Uniteds kvindehold på King Power Stadium. Den kamp er blevet aflyst.

Efter ulykken har flere udtrykt deres medfølelse på sociale medier.

Stjerneangriberen Jamie Vardy har tweetet en række emojis med bedende hænder på det sociale medie Twitter. 

Ligesom at den tidligere stjerneangriber og nu vært på BBC Gary Lineker har skrevet, at det var den hårdeste dag nogensinde:

Mange fans og lokale er søndag mødt op foran stadion for at lægge blomster og merchandise.

Milliardær fra Thailand

Vichai Srivaddhanaprabha var milliardær og blev født i Thailand i 1958. Han efterlader sig kone og fire børn.

I Thailand blev han rig på at stifte og eje de toldfri detailforretninger King Power. 

Ifølge Sky News købte han Leicester City FC i 2010 for 39 millioner pund. Hans søn Aiyawatt Srivaddhanaprabha blev udnævnt som vicepræsident.

Srivaddhanaprabha ejede Leiscester City FC, da klubben overraskende vandt Premier League-titlen i sæsonen 2015-16. 

Han ejer også den belgiske fodboldklub OH Leuven.

Ifølge finansmagasinet Forbes er Srivaddhanaprabha den femterigeste i Thailand og nummer 388 på listen over de rigeste milliardærer i verden.