Udland

11 dræbt og fire betjente ramt ved skyderi i amerikansk synagoge - mistænkt er anholdt

Gerningsmanden er nu i politiets varetægt.

Mindst 11 personer er blevet dræbt i synagogen Tree of Life i den amerikanske storby Pittsburgh i delstaten Pennsylvania. Det bekræfter Curt Conrad, der er embedsmand i det lokale bystyre. Derudover er seks personer såret, en af dem er i kritisk tilstand.

Chris Togneri fra de lokale myndigheder bekræfter, at der er fundet flere døde inde i synagogen, hvor en gerningsmand åbnede ild. Gerningsmanden har overgivet sig og er i politiets varetægt, oplyser politiet til Reuters.

Fire betjente er blevet ramt af skud, men deres skader er ikke livstruende.

Episoden skulle være startet omkring klokken 09.30 lokal tid, da gerningsmanden brød ind i synagogen under en omskæringsceremoni. Han begyndte at skyde vildt omkring sig og råbte, at "alle jøder må dø". Det fortæller en reporter fra den lokale tv-station KDKA.

Barrikerede sig i synagogen

Ifølge KDKA modtog politiet flere opkald fra personer, der barrikaderede sig inde i synagogen, mens politiet var i ildkamp gerningsmanden. Det lokale medie skriver, at gerningsmanden skød mod betjentene, da de ankom, og at de var nødt til at bruge deres køretøjer som skjold.

Skyderiet fandt sted i området Squirrel Hill, som er et område, hvor der bor mange jøder. Det er et boligkvarter omkring 10 minutters kørsel fra det centrale Pittsburgh.

Det lokale universitet Carnegie Mellon er lukket ned, og de studerende har fået besked på at blive indendøre.

Præsident Donald Trump har også tweetet med en opfordring om, at alle bør blive indendøre.

Politiet i New York og i Los Angeles har skruet op for sikkerheden ved synagogerne og andre jødiske institutioner i byen som reaktion på episoden i Pittsburgh, skriver ABC News.