To personer styrtet i døden i amerikansk nationalpark

16x9
Yosemite National Park har i år været ramt af et tocifret antal dødsfald. Foto: Mladen Antonov / Scanpix Denmark

Taft Point gik verden rundt for blot en uge siden, da en fotograf ledte efter et par, han havde foreviget på udsigtspunktet.

To personer er døde i et fald fra det populære udsigtspunkt Taft Point i Yosemite National Park i USA. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ulykken skete på et sted, hvor parkens gæster kan gå helt tæt på klippekanten for at nyde udsigten, uden at hegn af nogen art kommer i vejen. Det har en person fra myndighederne oplyst til CBS.

Ligene af de to, en mand og en kvinde, blev opdaget af en anden besøgende i parken og siden forsøgt bjerget af parkbetjente. Det siger talsmand for parken Scott Gediman.

Undersøger årsag

Amerikanske myndigheder forsøger fortsat at finde ud af, hvornår de to faldt fra udsigtspunktet, der ligger 900 meter over terrænet i nationalparken.

Der er kun hegn langs klippekanten på en lille del af udsigtspunktet, der er populært på grund af den smukke udsigt over dalen, vandfaldene Yosemite Falls og monolitten El Capitan.

Flere end ti personer er døde i Yosemite National Park i år; nogle af naturlige årsager, andre på grund af fald, oplyser Scott Gediman.

Dødsfald for blot en måned siden

Så sent som i sidste måned faldt en israelsk teenager omkring 100 meter ned og blev dræbt under en vandring langs det 180 meter høje vandfald Nevada Fall.

Taft Point var også rammen for en ulykke i 2015, hvor de verdensberømte wingsuit-flyvere Dean Potter og Graham Hunt døde efter at være sprunget ud fra klippen.

En wingsuit-flyver over Tianmen Mountain i det centrale Kina.
En wingsuit-flyver over Tianmen Mountain i det centrale Kina. Foto: Str / Scanpix Denmark

Wingsuit-flyvning er en ekstrem form for base jumping, hvor udøvere ifører sig en speciel dragt, der fyldes med luft og gør, at de får mere opdrift i faldet mod jorden.

De to erfarne wingsuit-flyvere styrtede efter at have forsøgt at flyve igennem et V-formet hak i en bjergkam.

Tog billede af ukendt par

Nyheden om de to dødsfald kommer blot en uge efter, at Taft Point blev omtalt i flere medier, fordi freelancefotografen Matt Dippel bad om hjælp på sociale medier til at finde et par, han havde fotograferet på udsigtspunktet.

6. oktober sad fotografen og ventede på at tage et billede af en ven, da parret tonede frem på klippefremspringet, og manden gik ned på sit ene knæ.

Alright Internet I need your help. Help me find these two. This was taken at Taft Point, in Yosemite National Park on...

Posted by Matthew Dippel on Wednesday, October 17, 2018

- Det er et super populært sted i Yosemite. Meget populært til forlovelser, frierier, bryllupper, sagde Dippel til CNN ifølge CBS.

Efter at have taget billedet forsøgte Dippel at finde parret, men uden held, og derfor vendte han sig mod Facebook for at få sin historie ud til så mange som muligt. Den blev siden samlet op af flere store medier.