KOMMENTAR: Anholdelse i rørbombesag er en visuel katastrofe for Trump

16x9
Cesar Sayocs bil var blandt andet prydet med billeder af Barack Obama og Hillary Clinton med sigtekorn over ansigtet. Foto: Jose Romero / Ritzau Scanpix

Præsidenten har ret i, at den formodede gerningsmand har været med til at forpurre Republikanernes momentum.

Rent visuelt har dagens anholdelse af den formodede terrorist Cesar Sayoc været en katastrofe for præsident Trump og Republikanerne.

Den formodede gerningsmand er registreret republikaner og har en straffeattest, der er mere plettet end min skjorte, når der er pasta med kødsovs i kantinen. Sayoc virker ydermere til at være glødende Trump-fan og har også været til valgmøder med præsidenten.

Bilen var overklæbet med plakater, der blandt andet viste opbakning til Trump.
Bilen var overklæbet med plakater, der blandt andet viste opbakning til Trump. Foto: Jose Romero / Ritzau Scanpix

Den formodede gerningsmand boede i en hvid varevogn, der var plastret til med billeder af Donald Trump og vicepræsident Mike Pence plus kritiske klistermærker af Hillary Clinton, Barack Obama og tv-stationen CNN.

Med andre ord en varevogn der lidt polemisk sagt kunne være en 1:1 gengivelse af præsidentens tweets, bare på steroider.

Bizart syn

Varevognen er generelt et bizart syn. Som den konservative kommentator Ben Shapiro bemærkede knastørt i dag, så har der altid været en omvendt proportionalitet mellem et menneskes fornuft og antallet af klistermærker på dets varevogn.

Tilbage står fortsat diskussionen, hvorvidt præsidenten er (med)skyldig i terrorhandlingerne. Med andre ord, kan der trækkes en eller anden for (direkte) linje fra Trumps retorik til Cesar Sayocs terrorhandlinger?

Sayoc har som sagt en lang kriminel forhistorie, blandt andet en tidligere bombetrussel. Ifølge avisen Miami Herald kan man datere hans første bombetrussel mindst 16 år tilbage (dengang truede han en el-udbyder i Florida over en angivelig for høj elregning!). Den formodede gerningsmand har også tidligere truet prominente demokrater på de sociale medier.

Trumps retorik?

Er det Trumps retorik, der har fået Sayoc til at skride til handling? Svaret vil for mange amerikanere nok atter afhænge af deres politiske tilhørsforhold.

Situationen er egentlig for alvorlig til, at man kaster sig ud i spekulationer om, hvad dagens anholdelse kommer til at betyde i forhold til det amerikanske midtvejsvalg 6. november. Men siden præsidenten selv begyndte at spekulere i netop det, kan vi nok også godt tillade os at tænke i de baner.

Jeg mĂĄ lette pĂĄ analytiker-hatten, nĂĄr jeg ser det tweet.

For Trump har helt ret i, at pakkebomberne har ødelagt det momentum, som Republikanerne havde kørende for sig de seneste dage.

Det er kun få dage siden, at den store historie var menneskemængden fra Centralamerika, der er på vej mod den amerikanske grænse. En god sag for Trump og Republikanerne.

I dag blev der offentliggjort flotte økonomiske vækst- og jobtal. Men den nyhed druknede ved siden af anholdelsen af den formodede pakkebombemand.

Karma is a bitch

Jeg vil slutte med et andet tweet, som fik mig til at smile i denne ellers gravalvorlige situation. Og set i lyset af at ingen heldigvis kom til skade, kan det nu ogsĂĄ deles med god samvittighed. Om man sĂĄ kan se det sjove i det, vil jeg overlade til den enkelte.

Men det må være skæbnens ironi, at Cesar Sayoc blev anholdt samme dag, som en af hans absolutte hadeobjekter, en kvinde han havde i sigtekornet, Hillary Clinton, havde fødselsdag.

Som de unge siger: karma is a bitch.