Udland

Titanic genskabes - skal sejle verden rundt

Titanic II skal efter planen sejle ud på sin jomfrurejse i 2022.

Har du altid drømt om at stikke til søs med det sagnomspundne skib Titanic?

Hvis svaret er 'ja', så kan du godt begynde at glæde dig.

For den australske milliardær Clive Palmer har nemlig genoplivet sine planer om at bygge Titanic II, der skal være en tro kopi af luksuslineren, som kolliderede med et isbjerg og sank i 1912.

Millioner af mennesker har drømt om at sejle med hende. Titanic II bliver skibet, hvor disse drømme bliver til virkelighed

Clive Palmer, australsk forretningsmand

Genopliver planer

Ifølge The Guardian har den australske forretningsmand åbnet op for projektet igen, tre år efter det blev stoppet.

Det storstilede projekt blev påbegyndt i 2012, men løb i 2015 ind i forsinkelser på grund af en betalingskonflikt mellem en af ​​Palmers virksomheder og det kinesiske selskab Citic.

En domstol i Australien afgjorde sidste år tvisten til Clive Palmers fordel, der dermed fik tilbagebetalt flere hundrede millioner dollars.

Derfor er planerne med Titanic II genoptaget, og skibet sendes ud på sin jomfrurejse i 2022, hvor ruten skal gå fra Southampton i England til New York i USA - nøjagtigt den rute, som Titanic for mere end 100 år siden begav sig ud på.

Herefter er det planen, at skibet skal sejle verden rundt.

- Skibet vil følge den oprindelige rute, men hun vil også sejle kloden rundt og inspirere og fortrylle mennesker. Skibet vil tiltrække sig stor opmærksomhed og skabe intriger og mysterier i hver havn, hun besøger, siger Clive Palmer om Titanic II ifølge The Guardian og tilføjer:

- Millioner af mennesker har drømt om at sejle med hende. Titanic II bliver skibet, hvor disse drømme bliver til virkelighed.

Bygger en tro kopi

Der bliver mulighed for at mærke historiens vingesus og stikke til søs med luksuslineren, der i størrelse og interiør bliver i præcis samme stil som sin forgænger.

Titanic II vil derfor blandt andet både have balsale og tyrkiske bade ombord.

Der er endnu ikke sat en officiel dato for, hvornår Titanic II skal stævne ud for første gang. Men selskabet bag projektet, Blue Star Line, der er ejet af Clive Palmer, meddeler, at "arbejdet med at finde et værft skrider fremad".

Når først værftet er fundet, vil en eksakt sejlplan blive meldt ud, hedder det.

Det oprindelige Titanic-skib kolliderede med et isbjerg natten mellem 14. og 15. april 1912 og sank godt 200 sømil sydøst for Newfoundland.

En katastrofe, der kostede i omegnen af 1500 mennesker livet.