Rapper død, efter stunt på flyvinge gik galt under indspilning af musikvideo

16x9
Jon James McMurray døde under indspilningen af en musikvideo. Billedet stammer fra kunstnerens Instagram-konto. Foto: Instagram

Rapperen holdt ifølge sin manager fast i vingen på flyet i for lang tid, og da han slap, havde han ikke tid til at åbne sin faldskærm.

Den canadiske rapper Jon James McMurray er død, efter et flystunt under indspilningen af en musikvideo gik galt.

Som en del af indspilningen, der foregik i Vernon, British Colombia, skulle rapperen, der bar kunstnernavnet ’Jon James’, gå på vingen på et lille fly.  

Ifølge rapperens manager, Ryan Desroches, havde Jon James McMurray øvet sig ”intensivt” på stuntet i flere måneder.

Jon James McMurray kombinerede flere gange rapmusik med vilde stunts. I videoen herunder kan du blandt andet se ham kaste sig ud fra et fly: 

Men da rapperen under optagelserne bevægede sig længere ud på vingen, resulterede det i, at det lille Cessna-fly styrtede mod jorden, mens det drejede rundt om sig selv. Det skriver britiske The Guardian.

- Jon (James McMurray) holdt fast i vingen på flyet, indtil det var for sent, og da han slap, havde han ikke tid til at åbne sin faldskærm, siger manageren i en meddelelse.

Jon James McMurray døde øjeblikkeligt, da han ramte jorden, skriver flere medier. 

Det lykkedes piloten at få det lille fly under kontrol, og det landede sikkert. Ingen andre kom til skade.

Politiet efterforsker nu hændelsen.

Jon James McMurray voksede ifølge The Star op i Calgary og brugte sine ungdomsår på at blive professionel skiløber.

Men efter en brækket ryg og andre skader satte en stopper for den karrierevej, brugte han sin energi på at skabe sig et navn i musikbranchen.

Efter dødsfaldet bliver Jon James McMurray hyldet fra flere sider.

- Han fyldte alle omkring sig med positivitet og talte aldrig ondt om andre. Han havde i sandhed et hjerte af guld, skriver hans management i en meddelelse.

Også Rory Bushfield - professionel skiløber og ven af Jon James McMurray - hylder den afdøde rapper.

- Solen er ikke så lys i dag som i går, hvor den skinnede på min vens sidste øjeblikke. Jon James McMurray, min allerbedste, kæreste og ældste ven, døde i går aftes i en skydive-ulykke, skriver Rory Bushfield på Instagram.

Jon James McMurray blev 34 år gammel.