Udland

Mangemillionær og medstifter af modehuset Benetton er død

Gilberto Benetton Remo Casilli / Ritzau Scanpix

Gilberto Benetton, der i 1965 stiftede tøjmærket Benetton med sine tre søskende, er død. Han blev 77 år.

Gilberto Benetton, medstifter af tøjmærket Benetton, er død. Han blev 77 år.

Det oplyser hans familie.

Modedesigneren døde mandag i sit hjem i byen Treviso i det nordøstlige Italien. Han efterlader sig døtrene Barbara og Sabrina og hustruen Lalla.

Ifølge lokale medier døde Gilberto Benetton efter kort tids sygdom. Det er ikke bekræftet af familien.

Gilberto Benetton stiftede i 1965 Benetton Group sammen med sine tre søskende, to brødre og en søster. Tøjmærket Benetton er også kendt under navnet United Colours of Benetton.

Tidligere på året døde Gilberto Benettons lillebror, Carlos, der også var med til at stifte det kendte mærke. Han blev 74 år.

Kampagner har vakt kritik

I mange år har United Colours of Benetton skabt debat verden over med kampagner, der inkluderede kontroversielle billeder af en blodig, nyfødt baby, en aidspatient og heste, der parrede sig.

Men især to kampagne har vakt kritik. I den ene kampagne kysser paven en imam, og i den anden optræder billeder af nødstedte migranter.

Familien Benetton er en af de rigeste i Italien og har ud over tøjmærket også været involveret i byggeri, transport og catering.

I august i år stod Gilberto Benetton over for en enorm krise, da en bro i byen Genova i Norditalien styrtede sammen og tog livet af 43 mennesker.

Broen var bygget af Italiens største entreprenørvirksomhed, Atlantica, som den nu afdøde forretningsmand stod i spidsen for.

Gilberto Benetton efterlader sig en formue på cirka tre milliarder dollar - svarende til cirka 18 milliarder kroner