Udland

Mindst 50 dræbt på togspor under hinduistisk højtid

Fyrværkeri forhindrede folk på skinnerne i at høre et tog nærme sig.

Snesevis af mennesker er dræbt, efter at et tog kørte ind i en menneskemængde i byen Amritsar i det nordlige Indien fredag aften.

Her var hundredvis af mennesker samlet i forbindelse med højtiden Dussehra, hvor hinduer brænder en figur af, der skal forestille en dæmon.

Bålet var opstillet meget tæt på togsporet. Da det blev tændt og fyrværkeriet begyndte, trak flere sig lidt tilbage og stillede sig på togsporet for at betragte bålet derfra.

På en optagelse fra en mobiltelefon, som flere tv-stationer har vist, ser man toget komme i høj fart og pløje direkte ind i mængden.

Tog fortsatte

Ofrene for ulykken stod på togsporet og kunne angiveligt ikke høre toget komme på grund af larm fra fyrværkeri, rapporterer den indiske tv-station NDTV.

- Der er over 50 dræbte. Vi er i færd med at evakuere folk og bringe de kvæstede til hospitalet, siger politikommissær SS Shrivastava til NDTV.

Øjenvidner siger, at mange af de dræbte er børn.

Et ledende medlem af det indiske Kongresparti, Pratap Singh Bajwa, bekræfter ifølge nyhedsbureauet AP, at mindst 50 mennesker er dræbt.

Han tilføjer, at toget ikke stoppede, efter at det havde ramt menneskemængden.

Huse på begge sider af sporene

Et af øjenvidnerne kritiserer, at hverken lokale myndigheder eller arrangørerne bag hindufestivalen havde taget højde for togtrafikken i området.

- De skulle have sikret sig, at toget stoppede eller sagtnede farten, siger øjenvidnet til det indiske nyhedsbureau Ani.

Dussehra er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted i det samme område hvert år.

En lokal politiker fra Kongrespartiet, som også var til stede ved fredagens arrangement i Amritsar, oplyser til AP, at togselskabet har fået besked på, at togene skal sagtne farten under denne højtid.

Området er tæt beboet, og der er huse på begge sider af togsporene, tilføjer hun.