Udland

19 meldes dræbt i eksplosion på skole på Krim-halvøen

Ifølge russiske myndigheder er der tale om et angreb begået af en 18-årig studerende på skolen.

En kraftig eksplosion på en teknisk skole har onsdag kostet flere personer livet.

Skolen ligger i byen Kertj på Krim-halvøen, som Rusland annekterede fra Ukraine i 2014. Ifølge Ruslands anti-terror-komité er der tale om et massedrab, ikke et terrorangreb. 

Mindst 19 mennesker dræbt, og omkring 50 personer skal derudover være såret, hvoraf størstedelen er studerende, oplyser Sundhedsministeriet i Rusland. 

Flere bomber fundet

Ruslands anti-terror-komité og myndighederne på Krim siger, at eksplosionen blev udløst med en hjemmelavet bombeanordning - indeholdende metal - i skolens kantine.

Derudover er der fundet endnu en sprængladning på skolen, som myndighederne har desarmeret, skriver det russiske nyhedsbureau RIA. 

Ifølge Krims premierminister, Sergey Aksenov, er gerningsmanden en 18-årig studerende ved navn Vladisláv Rosljakov. Efter angrebet løb han ind i skolens bibliotek, hvor han tog sit eget liv, lyder det fra premierministeren. 

Ruslands efterforskningskomité undersøger området omkring eksplosionen på den tekniske skole i Kerch på Krim. Video: Malene Sørensen

Der har også være meldinger om, at der blev affyret skud ved angrebet.

Ifølge Ruslands anti-terror-komité skulle en undersøgelse af ofrene vise, at de alle blev dræbt af skud. Den 18-årige skulle efter sigende være "gået amok" med sit våben og skudt alle omkring sig.

Putin holdt et minuts stilhed for ofrene

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har kommenteret på episoden, som han kalder "tragisk". 

Præsidenten befinder sig i øjeblikket i byen Sochi i det sydlige Rusland, hvor han har selskab af Egyptens præsident, Abdel-Fattah el-Sissi. 

Under et pressemøde sendte Putin en kondolence til ofrenes familier og holdt et minuts stilhed, skriver nyhedsbureauet AP. 

 Også Krims premierminister, Sergey Aksenov, kalder episoden for en ”uhyggelig tragedie”. 

- Vi vil selvfølgelig hjælpe de pårørende. Det eneste, vi ikke kan gøre, er at bringe de døde tilbage, siger Sergey Aksenov til det russiske nyhedsmedie Gazeta

- Det her er et chok for os alle. Det er faktisk aldrig sket før, fortsætter han.

Forsvarsministeriet i Moskva har sendt militær og materiel ned til Krim for at hjælpe ofrene for angrebet.