Udland

10-årig tilstår at have kastet træstub, der slog dreng ihjel

Birkestubben, som ramte den otteårige dreng i hovedet.

Træstubben blev kastet fra et højhus og ramte en otteårig dreng i hovedet.

Det var et overvågningskamera, der kunne afsløre, hvem der søndag eftermiddag kastede en stor træstub ud fra et højhus i det nordlige Berlin. 

Træstubben, som var 50 centimeter lang og 35 centimeter tyk, ramte den otteårige Ibrahim i hovedet og dræbte ham på stedet

Overvågningen viste, at en tiårig dreng stod bag, og ifølge anklagemyndigheden i Berlin tilstod drengen sin gerning med det samme, da politiet konfronterede ham med beviserne. Det skriver myndigheden på Twitter

Den usædvanlige sag er de seneste dage beskrevet i flere tyske såvel som internationale medier. 

Havde ikke til hensigt at dræbe

Episoden fandt sted foran et højhus i 15 etager i kvarteret Märkisches Viertel. Her stod otteårige Ibrahim med sin BMX-cykel på fortovet og var i færd med at lege med sin fætter og flere andre børn, da træstubben ramte ham i hovedet. 

Redningsfolkene forsøgte forgæves at yde førstehjælp, og drengens familie og de tilstedeværende vidner blev tilbudt psykologhjælp. Ifølge den tyske avis Berliner Zeitung var synet, der mødte den første politipatrulje, så voldsomt, at betjentene måtte afløses og selv modtage krisehjælp. 

Politiet mødte talstærkt frem til gerningsstedet i det nordlige Berlin, hvor den otteårige dreng blev ramt i hovedet af en træstub og mistede livet.

Træstubben blev kastet fra en af højhusets mange altaner. Politiet har endnu ikke oplyst, hvilken etage der er tale om. 

Dog er samtlige altaner 1,10 meter høje og støbt i beton. Derfor vurderer politiet, at den tiårige dreng ikke har været bevidst om, at han ville ramme den otteårige i hovedet, skriver Berliner Zeitung

På grund af sin unge alder kan drengen ikke retsforfølges. I værste fald kan han blive tvangsfjernet fra hjemmet, og forældrene kan miste forældremyndigheden.