Tropisk storm rammer Portugal

16x9
Bydelen Benfica i Lissabon, hvor grene blæste af træer Foto: Rafael Marchante / Ritzau Scanpix

Det danske udenrigsministerium advarer i rejsevejledning om orkanvarsel for ferieøen Madeira.

Den tropiske storm Leslie rammer netop nu med vindhastigheder på op til 176 kilometer i timen ved kyster i Portugal, skriver flere medier, blandt dem BBC og svenske Aftonbladet. I rejsevejledningen for danskere advarer Udenrigsministeriet om orkanvarsel for ferieøen Madeira.

- Følg myndighedernes anvisninger, hvis du er på Madeira. Er du på vej dertil, bør du holde dig opdateret om situationen via dit rejsebureau, flyselskab eller det hotel, du skal bo på, skriver Udenrigsministeriet i rejsevejledningen.

Rejseselskabet TUI er blandt dem, der har danske gæster på ferie på Madeira og i Portugal i øjeblikket.

- Vi er i tæt kontakt med vores gæster på Madeira. Vi har i øjeblikket to danske gæster på Madeira, og der er styr på situationen. Alle ekskursioner er aflyst i weekenden, men ellers er alt roligt, siger Mikkel Hansen, pressechef hos rejsebureauet TUI til TV 2.

Han oplyser, at TUI i øjeblikket har 300 nordiske gæster i hele Portugal - blandt dem 40 danskere.

Ingen meldinger om døde eller tilskadekomne

Ifølge BBC er der søndag morgen ingen meldinger om døde eller tilskadekomne. Stormen har væltet hundredvis af træer, mens 15.000 husstande er uden strøm. De portugisiske myndigheder har advaret folk mod at gå udenfor.

BBC skriver, at Leslie sandsynligvis er den mest voldsomme storm, der har haft Portugal i over 175 år. Stormen fortsætter over land og nærmer sig Spanien.

I 1842 ramte en tropisk orkan Sydspanien, mens resterne af orkanen Vince i 2005 ramte Spanien som et tropisk lavtryk.

Luis Belo Costa, chef for civil beskyttelse i Portugal, har advaret om oversvømmelser i områder ved kysterne i Portugal inden stormens ankomst.

Myndighederne i Portugal har udsendt "rød alarm", og ifølge det franske nyhersbureau AFP har man opfordret fiskere, der er på havet, til at sejle ind til land igen.