Her er mistænkt storsvindlers safari-villa i Sydafrika - TV 2 bedt om at gå

Det vakte undren blandt indbyggerne, da en dansk familie for flere år tilbage kom til byen og brugte mange penge.

I Silonque-distriktet nord for den sydafrikanske by Phalaborwa ligger der et stort, gult hus med stråtag og palmer omkring.

Huset ligger i et eftertragtet område for safariture lige uden for Kruger National Park. I et område med mange danskere, hvorfor det går under navnet Dannevirke.

Og dette hus tilhører også en dansker. Mere præcist den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen, der er internationalt efterlyst for underslæb for 111 millioner kroner.

Huset er flot, har en tilknyttet pool og ligger i et naturskønt område i bushen omkring safariparken, kan TV 2s udsendte berette fra Phalaborwa.

Ifølge TV 2s oplysninger kostede huset omkring en million danske kroner at opføre. Størrelsen er som en stor dansk villa.

Men Anna Britta Troelsgaard Nielsen er der ikke. Det fortæller gartneren David, der ikke ønsker sit fulde navn frem.

- Sønnen har ikke været her siden februar, og moren var her sidste år.

- Og jeg har fået besked på, at der ikke må være nogen her, så I er nødt til at gå, siger han.

Lokale undrede sig

Anna Britta Troelsgaard Nielsens søn ejer to stykker land i samme område. Ejerskabet dokumenteres af et officielt dokument fra myndighederne i Phalaborwa.

Derudover har familien købt sig ind i safariresortet Thula Bush Estate, kunne TV 2 fortælle torsdag.

Her kom det også frem, at det vakte undren blandt beboerne i Phalaborwa, da den danske familie for flere år tilbage ankom til området og opkøbte og byggede flere ejendomme.

Særligt sønnen havde et forbrug, 'man har lagt mærke til' i Sydafrika, fortæller Emil Ellesøe Ditzel.

Mest af alt undrede de sig over, hvor familien fik sine penge fra. Det bekræfter flere af hinanden uafhængige danske kilder i Sydafrika og kilder med kendskab til området over for TV 2.

- Sønnen dukkede for fem år siden op ud af det blå og begyndte at bruge rigtig mange penge på at købe jord og ejendomme i Phalaborwa. Vi hørte, at han havde arvet en masse penge fra sin far, fortæller Uwe Hansen, som ejer safaricampen Balule Camp i Sydafrika.

Sønnen blev et kendt ansigt blandt beboere i området, og flere beskriver over for TV 2 en ekstravagant livsstil, hvor han spiste ude hver dag, gik på kasinoer og altid betalte kontant. 

Beløbet vokser

TV 2 har tidligere kunnet fortælle, at Anna Britta Troelsgaard Nielsen sammen med familien også har brugt penge på at købe dyre heste og deltage i internationale stævner. Desuden har familien haft sin gang på det mondæne og eksklusive stutteri Schockemöhle i det vestlige Tyskland.

Hun er i dag efterlyst i sagen om underslæb for 111 millioner kroner - og som med renterne in mente løber op i et samlet krav på 122.751.069 kroner. Altså knap 123 millioner kroner.

Et retsdokument fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet,  som TV 2 er i besiddelse af, viser, hvordan Anna Britta Troelsgaard Nielsen kan have snydt.

Hun er sigtet for at have udnyttet sin adgang til Socialstyrelsens tilskudsadministrationssystem ved at indsætte egne kontonumre eller oprette fiktive projekter. En "simpel metode", siger professor.

Der har i alt været 274 udbetalinger til Anna Britta Troelsgaard Nielsen:

Torsdag kom det frem, at yderligere to kvinder er mistænkt i sagen. De sigtes for hæleri, da de ifølge politiets mistanke har fået økonomisk gavn af svindlen.

Fredag kom det frem, at yderligere en mand er mistænkt i sagen. Alle tre er underlagt navneforbud.