Udland

Græsk ø forbyder overvægtige turister at ride på æsler

Efter opråb fra aktivister er der kommet vægtgrænse på, hvis man vil have en tur på ryggen af et æsel.

Der er løftet en tung byrde fra skuldrene af æselpopulationen på den græske ø Santorini. 

Flere opråb fra dyreaktivister har nu fået myndighederne til at forbyde turister, der vejer for meget, at ride på dyrene. Det skriver CNN.

Mange af gaderne på øen er så smalle, at man ikke kan komme rundt med bil. Derfor er æslerne dagligt blevet brugt til at transportere turister op ad de stejle veje - også når temperaturen har oversteget 30 grader - og det har forårsaget flere alvorlige skader på dyrene.

Åbne sår og ødelagt rygge

Dyreaktivisterne satte i sommer fokus på, at de tunge turister beskadigede æslernes rygrad, og at der er set flere tilfælde af åbne sår, hvor dårlige sadler har gnavet sig ind i huden på trækdyrene.

Ifølge Christina Kaloudi fra Santorini Animal Welfare Association arbejder æslerne stort set året rundt. Og ofte uden særlig meget vand på trods af varmen.

- Hvis de ikke transporterer turister op ad trinene, flytter de byggemateriale eller skrald, udtalte hun til britiske Express

- Der er nogle gode ejere derude, som følger reglerne, men generelt bliver æslerne slidt op og smidt ud, når de ikke længere er i stand til at arbejde.

Derfor er det nu blevet bestemt, at man ikke må veje mere end 100 kilo, hvis man vil på den traditionelle ridetur op ad ferieøens mange trapper og skråninger.

Ikke godt nok

Det er dog ikke godt nok, mener flere dyrevelfærdsforeninger, der ifølge CNN kalder det en lappeløsning, som ikke forhindrer æslernes daglige lidelser.

- Æslerne kan stadig blive tvunget til bære en person, der vejer 100 kilo, op ad mere end 500 trappetrin fire til fem gange om dagen, lyder det.

Udover vægtgrænserne skal dyrene også løbende have adgang til drikkevand og motion uden en turist på ryggen.

Situationen omkring æslerne er kun blevet mere aktuel de seneste år, hvor øen har oplevet en markant stigning i antallet af turister.