Teenagere tiltalt for drabsforsøg efter stenkast fra motorvejsbro

16x9
Arkivfoto. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

De to unge mænd har tilstået adskillige tilfælde af stenkast.

To 18-årige mænd er tiltalt for drabsforsøg, efter de kastede en granitsten ned på motorvejen lige syd for grænsen i maj i år.

Det skriver DR.

Ved stenkastet 8. maj ved 22-tiden kom en 58-årig dansk kvinde alvorligt til skade, da den fodboldstore granitsten fløj gennem frontruden i hendes bil, ramte kvinden og fløj videre gennem bagruden. Efterfølgende blev stenen fundet i midterrabatten.

Alvorlig straf

Selvom kvinden altså ikke blev dræbt, så vil de to unge mænd blive tiltalt for drabsforsøg, oplyser den ledende statsadvokat i Flensborg, Ulrike Stahlman-Liebelt.

- De bliver tiltalt for drabsforsøg, grov legemsbeskadigelse, indgreb i trafikken og for at have forøvet skader på ejendom, fortæller Ulrike Stahlman-Liebelt til DR P4 Syd.

Anklagerne kan medføre en meget alvorlig straf, oplyser statsadvokaten.

- Strafferammen for mordforsøg i Tyskland er livsvarigt fængsel, men da de to tiltalte begge er under 21 år, kan retten afgøre, at de skal for en ungdomsdomstol, og det vil betyde, at strafferammen vil være ti års fængsel for drabsforsøg, siger Ulrike Stahlman-Liebelt.

Adskillige stenkast fra motorvejsbroer

De to unge mænd har tilstået adskillige tilfælde af stenkast fra forskellige motorvejsbroer syd for grænsen.

Der er ingen kendt forbindelse til stenkastene i Danmark, hvor det alvorligste var på Fyn, hvor en 33-årig tysk kvinde omkom, og hendes 36-årige mand blev svært kvæstet.

De to 18-årige unge mænd vil om senest to måneder komme for retten i Flensborg.