Kavanaugh fortryder følelsesudbrud under høring

53-årige Brett Kavanaugh er præsident Donald Trumps kandidat til at blive en af USA's højesteretsdommere.

- Jeg har muligvis været for følelsesladet til tider, skriver den omstridte højesteretskandidat Brett Kavanaugh i en kronik i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Kronikken bliver bragt, efter at FBI torsdag fremlagde sine konklusioner oven på en uges efterforskning af beskyldningerne om seksuelle overgreb begået af Kavanaugh. Og efter en høring i retsudvalget i sidste uge, hvor den 51-årige psykologiprofessor Christine Blasey Ford fortalte, at Brett Kavanaugh havde forgrebet sig på hende til en privat fest i begyndelsen af 1980'erne.

Brett Kavanaugh fik lov til at forsvare sig mod anklagerne under høringen. En høring, han gik ind til for at forsvare "sin familie, sit gode navn og livslange arbejde i offentlighedens interesse”, skriver han.

Under høringen var han flere gange på grådens rand og virkede vred.

Det ærgrer ham, men "afspejlede min overvældende frustration over at være uretmæssigt anklaget", og han indrømmer samtidig, at hans "tone var for skarp", og at han sagde "et par ting", som han ikke burde.

Rapport frifinder Kavanaugh

Kavanaugh understreger i kronikken, at amerikanerne kan stole på, at han vil være en "afbalanceret dommer", hvis han bliver stemt ind i USA's højesteret.

Fremover kan I stole på, at jeg vil være den samme dommer og person, som jeg har været i løbet af hele min 28 år lange karriere

Brett Kavanaugh, højesteretskandidat

- Fremover kan I stole på, at jeg vil være den samme dommer og person, som jeg har været i løbet af hele min 28 år lange karriere: hårdtarbejdende, på ret køl, åbensindet, uafhængig og dedikeret til forfatningen og folkets bedste, skriver han.

Han afslutter med at fortælle, at han gik til høringen med sin familie for øje, og at han vil fortsætte sit arbejde med at være optimist:

- Jeg vil fortsætte med at se dagen, som kommer – og ikke dagen, der er gået.

FBI’s efterforskning frifinder Brett Kavanaugh ifølge formanden i retsudvalget i Senatet, republikaneren Chuck Grassley. Og den giver ingen grund til at tro, at Kavanaugh har begået seksuelle overfald:

- Der står ikke noget i rapporten, som vi ikke allerede vidste. FBI har ikke kunnet finde nogen kilder, der kan underbygge nogen af anklagerne mod Kavanaugh, siger Chuck Grassley, der er senator fra Iowa, ifølge flere nyhedsbureauer. 

Input til tvivlere

Med sin kronik giver Brett Kavanaugh et sidste input til de senatsmedlemmer, der endnu ikke har truffet et valg. Her er der blandt andet tale om de republikanske senatorer Jeff Flake fra Arizona, Susan Collins fra Maine og Liza Murkowski fra Alaska, skriver CNN.

Senatorer uenige om FBI-rapport om Kavanaugh Video: Anders Hjort

Nøglepersoner, der ser ud til at være tilfredse med FBI’s undersøgelse:

- Hvis deres tilfredshed omsættes til stemmer, ser det altså ud til, at flertallet er hjemme. Susan Collins er en af de moderate republikanere, der har været utilfreds med Trumps håndtering af sagen, men det ser ud til, at hun er tilfreds med FBI’s undersøgelse og vil stemme for ham, siger Jesper Steinmetz, der understreger, at demokraterne vil være utilfredse lige meget udfaldet af undersøgelsen.

Onsdag kom Kavanaugh dog ét skridt tættere på en godkendelse. Senatets flertalsleder, Mitch McConnell, underskrev her en erklæring om, at undersøgelsen af Kavanaugh afsluttes med en afstemning blandt Senatets medlemmer fredag, så man kan gennemføre en endelig afstemning lørdag.

Der er 100 medlemmer i det amerikanske senat, hvoraf 51 er republikanere, og 49 er demokrater. Det forventes, at langt de fleste republikanere vil stemme for at godkende Kavanaugh, mens langt de fleste demokrater vil stemme imod ham.

Det er nu syvende gang, at FBI har undersøgt dommer Kavanaugh. Hvis vi gjorde det 100 gange, ville det fortsat ikke være godt nok

Donald Trump, præsident i USA

53-årige Brett Kavanaugh er præsident Donald Trumps kandidat til at blive en USA's ni højesteretsdommer. Derfor er støtten der fortsat:

- Det er nu syvende gang, at FBI har undersøgt dommer Kavanaugh. Hvis vi gjorde det 100 gange, ville det fortsat ikke være godt nok for de ødelæggende demokrater.