Selfies har kostet over 250 mennesker livet

16x9
To personer tager en selfie i 27 meters højde i Schweiz. Foto: Denis Balibouse / Ritzau Scanpix

Den mest udbredte årsag til, at folk mister livet i forbindelse med selfies, er drukning, står der i undersøgelsen.

Det lyder umiddelbart uskyldigt at tage et billede af sig selv – en såkaldt selfie – med sin mobiltelefon.

Men ifølge en undersøgelse fra The Journal of Family Medicine and Primary Care, som CNN citerer, kan der være fare forbundet med trenden.

På verdensplan har mindst 259 personer nemlig mistet livet siden 2011, i forbindelse med at de tog en selfie, står der i rapporten.

Flest tilfælde i Indien

Det er forskere fra The All India Institute of Medical Sciences og deres kollegaer i New Delhi, der har gennemgået nyheder om dødsfald i forbindelse med selfies fra oktober 2011 til november 2017.

Undersøgelsen viser, at de fleste selfie-dødsfald sker i Indien, mens Rusland, USA og Pakistan følger efter på listen.

Alene Indien tegner sig for over halvdelen af dødsfaldene med 159 rapporterede af slagsen i forbindelse med selfies siden 2011.

Den mest udbredte årsag til, at folk mister livet i forbindelse med selfies, er drukning. Det kan både være personer, der bliver skyllet væk af bølger, eller personer, der falder af en båd i forsøget på at tage det perfekte billede.

Den næstmest udbredte dødsårsag er transport. Ifølge CNN kan det for eksempel være folk, der prøver at tage et billede af sig selv foran et kørende tog.

På en delt tredjeplads over de mest hyppige årsager til selfiedøden er fald fra høje steder og selfies, der involverer ild. Undersøgelsen nævner også, at otte personer i perioden har mistet livet, mens de tog et billede sammen med dyr.

Vil have selfie-fri zoner

Forskerne bag undersøgelsen mener, at det reelle tal er endnu højere end de 259. Det nævnes blandt andet, at dødsfald i forbindelse med selfies i trafikken ofte bliver kategoriseret som trafikulykker.

- Unge mennesker og turister er de mest udsatte på grund af behovet for at ’være cool’ ved at lægge billeder op på sociale medier og blive belønnet i form af likes og kommentarer, lyder det i undersøgelsen.

Forskerne bag undersøgelsen foreslår, at man indfører selfie-fri zoner på udvalgte turistattraktioner, der kan udgøre en risiko.