Udland

Nødstedt dansk færge på vej mod havn

Den DFDS-ejede Regina Seaways med 335 ombord Regina Seaways forventes at nå sin litauiske destination senere i aften.

Den danskejede færge Regina Seaways, der tidligere i dag blev ramt af et motorstop efter et uheld i maskinrummet, sejler nu igen for egen kraft.

Det bekræfter DFDS i en pressemeddelelse. 

Den nødstedte færge forventes at være i havn i den litauiske by Klapeidia ved 22-23-tiden i aften.

Færgen udsendte de første nødsignaler klokken 13. Ifølge DFDS opstod problemerne på færgen som følge af en olietåge i maskinrummet, hvorefter skibets slukningsapparatur gik i gang.

De første rapporter fra Reuters gik på, at der var opstået brand på færgen som følge af en eksplosion. Det er senere blevet dementeret af rederiet.

Tidligere på dagen var det endnu uklart, om Regina Seaways kunne sejle videre for egen kraft. På det tidspunkt udtalte DFDS kommunikationsdirektør Gert Jakobsen følgende om situationen til TV 2.

- Vi har nu fået strøm ombord, så hjælpemotorerne er oppe at køre. Det er dog stadig for tidligt at sige, om skibet kan sejle videre for egen kraft, eller om der skal slæbebådsassistance til.

Skibet, der sejler under litauisk flag, havde kurs fra Kiel i Tyskland mod den litauiske havneby Klaipeda. Da skibets kaptajn meldte om en nødsituation. befandt skibet sig i internationalt farvand med 50 sømil (svarende til 90 kilometer, red.) tilbage af rejsen.

Ingen passagerer eller besætningsmedlemmer er kommet til skade. Skibet medbringer 294 passagerer, 41 besætningsmedlemmer samt lastbiler og biler. I henhold til procedurer ved nødsituationer, blev alle passagerer samlet ved såkaldte mønstringsstationer for at forberede en eventuel evakuering. Situationen kom dog hurtigt så meget under kontrol, at en evakuering ikke var nødvendig, oplyser DFDS.

Det vides endnu ikke, om færgen vil blive trukket i land med skæbebådsassistance eller sejle for egen kraft.