Udland

Nye anklager dukkede op, mens højesteretskandidat bedyrede sin uskyld

Stormy Daniels' advokat meddelte mandag, at en hidtil ukendt anklage med beviser mod Brett Kavanaugh vil komme frem i løbet af ugen.

Mandag aften gik Brett Kavanaugh på tv for at forsvare sig mod de anklager, der tårner sig op over ham og truer med at ødelægge, hvad der indtil for ni dage siden lignede en sikker plads blandt USA’s ni højesteretsdommere.

Flankeret af sin hustru, Ashley Estes Kavanaugh, forklarede højesteretskandidaten, hvordan han altid har kæmpet for kvinders rettigheder, og slog fast, at han ikke er blevet afskrækket af beskyldningerne mod sig.

- Jeg vil ikke lade falske anklager presse os ud af den her proces, sagde Brett Kavanaugh og sendte sin hustru et kort blik.

Politisk kamp om pladserne

Et sæde i højesteret er en af de mest magtfulde stillinger i USA og et evigt stridspunkt mellem demokraterne og republikanerne, der begge ønsker så mange dommere som muligt, der bakker op om deres partis ideologi.

Se 'Verden ifølge Trump' om Brett Kavanaugh og beskyldningerne mod ham, og hvorfor demokraterne kan have en interesse i at trække høringsprocessen i langdrag.

Denne gang er kampen om at bestemme, hvem der bliver den næste højesteretsdommer, usædvanlig betændt. Måske fordi Brett Kavanaugh er udpeget af Donald Trump. Måske fordi kandidaten anses som ultra-konservativ.

Jeg var aldrig til sådan en fest, jeg var ikke nogen steder i nærheden af det i 1982. Jeg har aldrig haft nogen seksuel eller fysisk omgang med doktor Ford

Brett Kavanaugh, højesteretskandidat

I hvert fald så Kavanaugh indtil for ni dage siden ud til at være sikret en plads i Højesteret efter at have gennemgået senatets obligatoriske høringer.

Men så faldt bomben: Beskyldninger om et seksuelt overgreb begået mod den nuværende psykologiforsker Christine Blasey Ford til en fest i 1980’erne blev offentliggjort i The Washington Post den 16. september. Og syv dage senere beskyldninger i The New Yorker om, at Kavanaugh skulle have blottet sig overfor en kvinde ved navn Deborah Ramirez ved en fest i high school og have tvunget hende til at røre ved sin penis.

Beskyldningerne gik verden rundt, og torsdag skal Christine Blasey Ford vidne foran senatet for at give sin fulde version af begivenhederne.

Vil have en fair proces

Mandag aften forholdt Kavanaugh sig for første gang til beskyldningerne på tv.

- Vi vil gerne have en fair proces, hvor jeg kan blive hørt og forsvare min integritet og min livslange kamp for at fremme værdighed og ligestilling for kvinder, sagde Kavanaugh.

Kavanaugh fortsatte ved at afvise beskyldningerne fra både Christine Blasey Ford og Deborah Ramirez.

- Jeg var aldrig til sådan en fest, jeg var ikke nogen steder i nærheden af det i 1982. Jeg har aldrig haft nogen seksuel eller fysisk omgang med doktor Ford, sagde Kavanaugh om den første beskyldning.

Kvindelig interviewer, tjek. Fox News, tjek. Bill Shine approved, tjek. Når et “eksklusivt interview” ser ud til at blive en infomercial uden udfordringer

Margaret Sullivan, klummeskribent på Washington Post

Han tilføjede, at han ikke havde samleje eller noget, der minder om samleje, i high school eller mange år efter.

Da han blev spurgt ind til, om det betød, at han var jomfru i alle de år, svarede han: ”Korrekt,” skriver The Guardian.

En infomercial

Efterfølgende, og faktisk allerede inden interviewet blev sendt, kritiserede analytikere og demokrater interviewet for at være tandløst og alt for lidt konfronterende overfor Kavanaugh.

Klummeskribenten Margaret Sullivan, der skriver for Washington Post, tweetede således, inden det gik i luften:

Altså: ”Kvindelig interviewer, tjek. Fox News, tjek. Bill Shine approved, tjek. Når et “eksklusivt interview” ser ud til at blive en infomercial uden udfordringer".

Sullivan hentyder til, at en kvindelig interviewer vil virke mere troværdig i afdækningen af seksuelle anklager mod kvinder, og måske også til, at den kvindelige vært, Martha MacCallum, tidligere har forsvaret en chef på Fox News mod sexanklager fra en kvinde.

Bill Shine, der også nævnes i tweetet, er tidligere topchef på Fox News og nuværende vicestabschef i Det Hvide Hus.

Støtte fra Trump

Efter interviewet proklamerede præsident Trump straks sin støtte til Kavanaugh i et tweet, hvori han fastslog, at beskyldningerne er så grove, som det aldrig er set før.

Mens præsidenten ikke lader sig ryste, ser det værre ud med den amerikanske befolknings opbakning til Brett Kavanaugh.

En meningsmåling foretaget af Fox News viser, at kun 40 procent af amerikanerne ville lade Kavanaugh få stillingen, mens 50 procent er imod. I sidste måned var tallene 45 mod 46 procent.

Ny anklage på vej

Og en ny udvikling ser ud til at kaste bekræftelsen af Kavanaugh ud på endnu dybere vand.

Omtrent samtidig med at interviewet med the Kavanaughs blev vist på tv, dukkede en ny anklage op.

En tredje kvinde forventes nemlig senere på ugen at offentliggøre beskyldninger om seksuelle krænkelser begået af Brett Kavanaugh.

- Hun kontaktede mig, vi tjekkede hendes påstande, og hun klarede vores tjek tilfredsstillende, siger kvindens advokat, Michael Avenatti, til The Guardian.

Ifølge Avenatti drejer beskyldningerne sig om yderligere et overgreb begået i 1980’erne, kort før Kavanaugh startede på universitetet. Kvinden skulle have beviser for overgrebet.

Michael Avenatti er også kendt for at være advokaten, der repræsenterer pornostjernen Stormy Daniels i hendes sag mod præsident Donald Trump.