Udland

Par mistænkt for at stå bag utallige drugrapes - udnyttede udseende til at få ofre i fælden

En kendt reality-kirurg anklages nu for at stå bag to drugrapes sammen med sin kæreste - men ifølge efterforskerne kan der være tusind ofre mere.

De hvide tandpastasmil og symmetriske ansigtstræk er noget af det første, øjet møder på de billeder, som anklagemyndigheden i Orange County i USA har udleveret af 38-årige Grant William Robicheaux og 31-årige Cerissa Laura Riley.

Og det er lige præcis deres ydre attributter, som parret ifølge myndighederne har brugt til at begå seksuelle overgreb.  

 Vi hører altid om en ulv i fåreklæder. Men en ulv kan altså også bære en lægekittel. Eller være en smuk kvinde

Distriktsanklager, Orange County

- Vi er af den overbevisning, at de anklagede udnyttede deres gode udseende og charme til at få deres potentielle bytte til at sænke paraderne, siger Tony Rackauckas, distriktsanklager i Orange County, på en pressekonference, der kan ses herunder.

På den måde skabte parret ifølge distriktsanklageren en falsk følelse af tryghed.

Yderligere tusind ofre

I første omgang er Robicheaux og Riley anklaget for seksuelle overgreb på to kvinder, som de mødte på en bar og en restaurant tilbage i 2016.

Men der er flere anklager på vej, lyder det fra efterforskerne. For der er tusindvis af videoer med potentielle ofre på parrets telefoner, som nu skal gennemgås.

Grant Robicheaux og Cerissa Riley er også anklaget for ulovlig våbenbesiddelse og besiddelse af stoffer.

- Der er flere videoer, hvor kvinderne i videoerne fremstår beruset i en sådan grad, at de hverken har evnen til at indvilge i eller modsætte sig sex. De reagerer nærmest ikke på de anklagedes seksuelle tilnærmelser, siger distriktsanklager Tony Rackauckas.

Derfor vurderer politiet, at der stadig er et stort antal uidentificerede ofre.

Kendt fra reality-tv

Grant William Robicheaux er ortopædkirurg i byen Newport Beach syd for Los Angeles i solskinsstaten Californien.

Han er kendt for at have medvirket i dating-programmet ’Online Dating Rituals of the American Male’ tilbage i 2014, hvor han blev beskrevet som en mand med ’hele pakken’.

38-årige Grant William Robicheaux er ortopædkirurg og fra Newport Beach syd for Los Angeles.

Kæresten Cerissa Laura Riley har arbejdet som danselærer.

- Vi hører altid om en ulv i fåreklæder. Men en ulv kan altså også bære en lægekittel. Eller være en smuk kvinde, siger anklageren om parret og deres handlinger.

Herunder ses en af de videoer, Grant William Robicheaux har lagt på Youtube i forbindelse med sit virke som kirurg.

Lokkede med bådtur

Ifølge vidneudsagnene mødte Robicheaux og Riley en 32-årig kvinde på en restaurant i Newport Beach for to år siden og inviterede hende til fest på en båd.

Her blev hun stærkt påvirket af de stoffer, parret gav hende. Derefter skulle de have taget kvinden med hjem til Grant William Robicheauxs lejlighed og voldtaget hende.

Da kvinden næste dag gik til politiet, blev hun testet positiv for flere uspecificerede stoffer.

31-årige Cerissa Laura Riley er fra Brea i Californien og har arbejdet som danselærer.

Offer råbte om hjælp

En anden kvinde drak med parret på en bar i samme by, før de tog hende med til Robicheauxs lejlighed, hvor de ifølge myndighedernes formulering ”overfaldt hende seksuelt med den hensigt at begå voldtægt”.

Kvinden vågnede undervejs og skulle have råbt om hjælp, hvilket fik en nabo til at ringe efter politiet.

- Folk antager ofte, at voldtægtsforbrydere er uhyggelige, skræmmende mænd, som kaster sig ud fra en busk og angriber intetanende kvinder. Virkeligheden er, at voldtægtsforbrydere kan komme fra alle socioøkonomiske grupper og fra hvilken som helst baggrund, siger Tony Rackauckas.

’Jagtede’ på musikfestivaler

Efterforskerne mener også, at Robicheaux og Riley har udset sig mulige voldtægtsofre på nogle af de mange musikfestivaler, de har været på de seneste år.

Efterforskere mistænker, at Grant William Robicheaux og Cerissa Laura Riley har jagtet voldtægtsofre på flere musikfestivaler.

De tæller blandt andet festivalen Burning Man i Nevada og The Splash House Festival i Palm Springs, hvor folk opfordres til at stå frem, hvis de har oplevet overgreb.

Fandt våben og stoffer i lejlighed

Det lykkedes først for politiet at samle beviser nok til en ransagningskendelse af Grant William Robicheauxs lejlighed i januar i år.

Her fandt de blandt andet to uregistrerede automatrifler og en lang række ulovlige stoffer.

De fandt blandt andet ecstasy, kokain og flere stoffer, der egner sig til at bedøve folk.

De mener, at sådanne anklager på farlig vis underminerer de sande ofre for seksuelle overgreb

Forsvarsadvokaterne for Robicheaux og Riley

Det førte i sidste uge til anholdelsen af parret, som nu er anklaget for voldtægt ved brug af stoffer, oralt samleje ved brug af stoffer, besiddelse af stoffer og ulovlig besiddelse af våben.

Mener, anklagerne er skadelige

Både Robicheaux og Riley nægter sig skyldige.

- Alle anklager om sex uden samtykke bliver utvetydigt benægtet af Grant William Robicheaux og Cerissa Laura Riley, siger parrets forsvarsadvokater, Philip Cohen og Scott Borthwick, i en fælles erklæring.

Ifølge forsvarsadvokaterne mener parret desuden, at anklagerne er direkte skadelige for retssystemet:

På de sociale medier er det denne facade, Cerissa Riley og Grant Robicheaux har vist frem.

- De mener, at sådanne anklager på farlig vis underminerer de sande ofre for seksuelle overgreb, og de er ivrige efter at få det rette lys kastet på sagen i en offentlig retssag, lyder det.

Hvis Grant William Robicheaux og Cerissa Laura Riley dømmes for anklagerne, kan de forvente at skulle tilbringe henholdsvis 40 og 30 år bag tremmer.