Metoo-frontkvinder i åben krig

16x9
Den italienske skuespillerinde Asia Argento og den amerikanske sanger og skuespillerinde Rose McGowan stod sammen under Metoo-kampagnen. Foto: Alberto Pizzoli / Ritzau Scanpix

De to skuespillerinder stod ellers sammen under Metoo-kampagnen, hvor de begge anklagede produceren Harvey Weinstein for seksuelle overgreb.

Tirsdag skriver den italienske skuespillerinde Asia Argento på Twitter, at hun sagsøger den amerikanske skuespillerinde Rose McGowan. 

Argento fik verdensomspændende opmærksomhed, da hun i august i The New York Times blev anklaget for at have udsat en ung mand for et seksuelt overgreb og for siden at have bestukket ham til tavshed med 380.000 dollars. Den unge mand, Jimmy Bennett, var bare 17 år og under den seksuelle lavalder. Argento var selv 37.

Argento har siden afvist beskyldningerne om sexovergrebet. Det med de 380.000 dollar var dog rigtig nok, men det handlede mere om at hjælpe Bennett, der var i økonomiske vanskeligheder, har hun fortalt.

Hendes afvisninger af beskyldningerne har dog ikke afholdt en anden af Metoo-bevægelsens frontkvinder fra at blande sig: Skuespillerinden Rose McGowan.

I et statement den 27. august skrev hun, at hun via en tidligere partner, Rain Dove, havde fået bekræftet, at Argento havde haft et seksuelt forhold til Jimmy Bennett, og at hun havde modtaget nøgenbilleder fra ham, siden han var bare 12 år gammel. Det havde Argento selv skrevet til Rain Dove, afslørede Rose McGowan i sit statement.

Og det får nu Asia Argento til at true med et søgsmål. Det er nemlig løgn fra ende til anden, mener hun:

- Jeg er dybt chokeret og såret over at have læst nyheden, der er fuldstændig falsk. Jeg har aldrig haft noget seksuelt forhold med Bennett, lød det blandt andet i udtalelsen fra den italienske skuespillerinde.

Offeret i sagen, Jimmy Bennett, skrev selv på Instagram i august, at han oprindeligt havde valgt at holde overgrebet for sig selv. 

Men, skrev han, "mit traume kom op til overfladen igen, da hun (Asia Argento, red.) selv stod frem som et offer".