Video fra røveri delt flere end 5000 gange: Her tager 85-årig stolen i egen hånd

En overvågningsvideo af en 85-årig mand deles lige nu vidt og bredt på de sociale medier.

Lørdag aften stod 85-årige Denis O’Conner fredeligt og roligt på en på sportsbar i det sydlige Irland og tjekkede, om hans væddemål gik hjem.

Men aftenen ændrede sig drastisk i løbet af bare få sekunder, skriver BBC og irske RTÉ.

For præcis klokken 18.20 bragede tre mænd ind ad døren med tildækkede ansigter og optrukne hætter. I hænderne havde de hamre og et oversavet jagtgevær.

Målet var klart: De skulle have fat i dagens omsætning fra pengeskabet på betting­-baren Bar One Racing.

Det skulle de imidlertid ikke have lov til, mente 85-årige Denis O’Conner.

Bevæbnet med de bare næver og en række ukvemsord gik han nemlig til angreb på de tre røvere.

Evigt taknemmelig

Hele seancen er fanget på overvågningskamera og viser, at den ene af de tre mænd hoppede over bardisken og truede barchefen Tim Murphy med en hammer, hvilket barchefen forsøgte at undvige.

Samtidig blev Denis O’Conner truet med et oversavet jagtgevær, men i løbet af få sekunder fik han afværget truslen og gik så til angreb på den tredje røver, der havde fundet vej bag bardisken.

Efter lidt tumult valgte de to bag baren at tage benene på nakken og flygte ud af døren. Sidste mand, ham med det oversavede jagtgevær, skulle dog ikke slippe så let. Denis O’Conner gik til angreb på ham og tildelte ham flere spark, inden også han flygtede, viser videoen.

De tre mænd kom afsted uden udbytte.

Kan vi gøre denne 85-årige bedstefar til Irlands præsident, please?

Declan Pierce, DJ

Tim Murphy forklarede efter episoden til RTÉ, at han er Denis O’Conner evigt taknemmelig for hjælpen, og til radiostationen C103 siger han:

- Han er fantastisk. Jeg kan ikke andet end at sige noget godt om ham. Han inspirerede mig til at gå til angreb, men jeg vil ikke anbefale nogle at gøre det samme. Det kunne være gået galt.

Siden historien blev offentlig mandag aften, er den 85-årige blev hyldet på de sociale medier:

- Kan vi gøre denne 85-årige bedstefar til Irlands præsident, please?, skriver den irske DJ Declan Pierce.

- Når du har en løvens hjerte, er det ligegyldigt, hvor gammel du er. Jeg har så meget respekt for 85-årige Denis O’Conner, skriver podcastværten Justin Waite.

- Meget stolt af at kende Denis, og han er en rigtig gentleman. En rigtig helt, skriver brugeren Brendan.

Siden RTÉ News lagde overvågningsvideoen ud på Twitter er videoen delt mere end 5000 gange.

Leder efter VW Passat

Ifølge RTÉ har det lokale politi gennemgået overvågningsvideoer og leder lige nu efter en sort Volkswagen Passat, ligesom at de efterlyser vidner til episoden.

Og selvom den 85-årige hyldes for sin gerning, opfordrer politiet til, at man ikke begår selvtægt ved lignende situationer.

Denis O’Conner har overfor RTÉ afvist at deltage i et interview og var mandag igen tilbage på baren. Denis O’Conner glæder sig imidlertid til, at opmærksomheden igen er væk, skriver det irske medie.