Udland

Teslas stifter sagsøgt efter pædofilianklage mod dykker

Elon Musk, milliardæren bag Tesla, bliver sagsøgt af en dykker, han har anklaget for at være pædofil.

Teslas grundlægger Elon Musk bliver nu sagsøgt af en af de britiske dykkere, der var med til at redde den gruppe drenge, der tidligere i år var fanget i en grotte i Thailand. Det skriver Reuters.

Elon Musk har gentagne gange på det sociale medie Twitter beskyldt dykkeren, der hedder Vernon Unsworth, for at være pædofil.

Anklagerne kom, efter at Vernon Unsworth havde kritiseret Elon Musk for at insistere på at bidrage til redningsarbejdet i det ufremkommelige grottesystem med en specialbygget miniubåd.

Elon Musk fløj til Thailand, hvor han dog hurtigt blev sendt væk fra redningsarbejdet.

Pr-stunt

Vernon Unsworth kaldte Elon Musks engagement i sagen for et pr-stunt og sagde, at ubåden aldrig ville have kunnet løse opgaven i grotterne. I et interview med CNN sagde han derudover, at Elon Musk kunne "stikke ubåden op, hvor det gør ondt".

- Vi vil få en miniubåd hele vejen til hule 5 uden problemer. Undskyld, pædo-fyr, du bad om det, skrev Elon Musk på Twitter som svar på udtalelserne.

Elon Musk undskyldte efterfølgende for anklagerne, men amerikaneren har igen offentligt undret sig over, at Vernon Unsworth ikke har sagsøgt ham for udtalelserne og indikeret, at det må betyde, at de er sande.

Det har Vernon Unsworth efterfølgende så gjort ved en domstol i Los Angeles, hvor han ifølge nyhedsbureauet AP kræver 75.000 dollars - omkring 480.000 kroner - i erstatning for bagvaskelse.

Har vakt opsigt

- Elon Musk har usandt beskyldt Vernon Unsworth for at være skyldig i afskyeligt forbrydelser. Musks indflydelse og rigdom kan ikke gøre hans løgne til sandhed eller skærme ham fra hans ansvar ved en domstol, siger Unsworths advokat, Lin Wood, ifølge CNN. 

Elon Musk har flere gange i år vagt opsigt med sin opførsel. Først skældte han ud på finansanalytikere på en telekonference i forbindelse med et regnskab fra elbilproducenten Tesla. 

Efterfølgende har han fortalt New York Times, at han til tider er tæt på et sammenbrud, og senest valgte han at ryge en joint og drikke whisky under de filmede optagelser af en podcast. Tesla - og Elon Musk - er under et hårdt pres for at få gang i masseproduktion af Model 3, der er afgørende for, at det stærkt tabsgivende selskab kan begynde at give overskud.