Udland

Bostons tidligere mafiaboss får livstid for mord på natklubejer

'Cadillac Frank', en kendt mafiaboss fra Boston, har fået livstid for et mord på en natklubejer begået i 1993.

Den nu 85-årige tidligere mafiaboss Francis 'Cadillac Frank' Salemme er blevet idømt fængsel på livstid ved en domstol i den østamerikanske by Boston.

I juni blev han, sammen med den 63-årige Paul Weadick, kendt skyldig i at have dræbt natklubejeren Steven DiSarro, som de mistænkte for at samarbejde med politiet, i 1993.

Ifølge anklagerne så Salemme på, da hans søn kvalte DiSarro, mens Weadick holdt om DiSarros fødder. Salemmes søn døde i 1995. Begge har afvist alle anklager.

- Det her er alt sammen nonsens. Den rigtige historie om, hvad der skete, er ikke kommet frem endnu. Men den vil komme ud, sagde Salemme ifølge nyhedsbureauet AP før domsafsigelsen.

'Costra Nostra's overhoved

Den offentlige anklager Fred Wyshak, der har efterforsket Francis Salemme siden 1990'erne, var til gengæld tilfreds.

- Denne mand er skånselsløs, barbarisk og en, der i den grad fortjener at tilbringe resten af sit liv i fængsel, sagde han ifølge AP.

Retssagen startede, da myndighederne i 2016 fik et tip om, at DiSarros jordiske rester lå begravet ved en fabriksbygning i Providence, Rhode Island.

Den opsigtsvækkende retssag har været et flashback til en epoke, hvor organiseret kriminalitet i Boston blev styret af Salemme.

Han var overhoved for New Englands italiensk-amerikanske mafia 'Costa Nostra' i begyndelsen af 1990'erne.

Salemmes advokat, Steven Boozang, har tidligere sagt, at Salemme for længe siden har erklæret sig skyldig i at have begået otte andre drab. Men han har fastholdt, at han ikke dræbte DiSarro.

Sagen præget af 'The Rifleman'

Sagen har været præget af anklagernes vidne, Stephen 'The Rifleman' Flemmi, der var en af Salemmes bedste venner. Han fortalte, hvordan han vidnede mordet.

Han har selv indrømmet 10 mord, fra da han arbejdede sammen med Bostons famøse mafiaboss James 'Whitey' Bulger.

Bulger er forlægget til filmen 'Black Mass' og Jack Nicholsons karakter Frank Costello i filmhittet 'The Departed'.

Salemme selv samarbejdede i en periode med politiet, da det gik op for ham, at Flemmi og Bulger havde været informanter for forbundspolitiet FBI.

Han blev dog smidt ud af sit vidnebeskyttelsesprogram, da han løj for politiet ved at forsøge at skyde skylden for mordet på DiSarro over på en anden.