Udland

Menneskeædende tiger i højesteret - nu må den skydes

Myndighederne siger, tigeren har dræbt fem, men ifølge lokale er tallet endnu højere.

En fem år gammel hun-tiger fra Maharashtra-delstaten i Indien må skydes.

Landets højesteret har afvist en appel om at redde og forbyde at skyde tigeren, der ifølge de lokale myndigheder har dræbt fem personer.

Dermed må parkbetjente gerne slå den ihjel, hvis ikke andet er muligt, skriver flere internationale medier.

Et endnu højere drabstal

Hun-tigerens officielle drabstal er fem, men ifølge lokale indbyggere i Maharashtra er antallet endnu højere. New York Times skriver, at DNA-test, kamerafælder og fodaftryk har dokumenteret, at mindst 13 mennesker er blevet slået ihjel af tigeren, der sidst er set i distriktet Yavatmal.

Dyreaktivister har argumenteret for, at den ikke kan have spist alle ofrene, og at de dræbte har bevæget sig ind på dens territorium.

Det afviser Kartik Shukul, der er statsadvokat i Indien.

- Intet andet dyr har kunnet have spist disse mennesker. Der findes ikke engang leoparder i området, siger han til New York Times.

Flere tigre og mindre skov

Indien er ifølge BBC hjemsted for 60 procent af verdens tigre, og bestanden er vokset siden 2006.

Samtidig ser man, at landsbybeboere og tigre ofte løber ind i hinanden blandt andet på grund af en stor og hurtig rydning af skove. Sidste år besluttede landets højesteret, at en toårig Tiger i Maharashtra skulle skydes, fordi den havde dræbt fire personer. Dengang mente aktivister, at tigeren skulle fanges og flyttes til et andet område.