Udland

Pussy Riot-aktivist på hospitalet - familie frygter forgiftning

Pyotr Verzilov er ifølge sin kone i behandling på en afdeling for patienter, der er blevet forgiftet.

Pussy Riot-aktivisten Pyotr Verzilov, der var en af baneløberne under sommerens VM-finale i Rusland, ligger på hospitalet, siger Pussy Riot til det russiske medie Meduza.

Pyotr Verzilovs familiemedlemmer siger til mediet, at de tror, han er blevet forgiftet, og at hans tilstand er alvorlig.

Det var efter et retsmøde tirsdag med et andet Pussy Riot-medlem, Veronika Nikulshina, at han følte sig syg og blev indlagt på et hospital i Moskva.

Ifølge Veronika Nikulshina klagede Pyotr Verzilov først over at have mistet synet, inden han fik problemer med at tale og gå.

Ligger på toksikologisk afdeling, skriver hustru

En tredje Pussy Riot-aktivist, Nadezhda Tolokonnikova, der i 2012 fik to års fængsel for at have sunget "Jomfru Maria, fordriv Putin" i en katedral i Moskva, er gift med Pyotr Verzilov.

Onsdag tweetede hun, at "min bror Pyotr kan være blevet forgiftet. Han er på toksikologisk afdeling i en meget alvorlig tilstand".

Også Maria Alyokhina, der er medlem af Pussy Riot, har skrevet på Twitter, at Pyotr Verzilov er i intens behandling. Ifølge mediet Meduza har hans mor ikke fået lov at se ham.

Protest under VM-finale

Der var gået 12 minutter af anden halvleg, da Pyotr Verzilov og to andre aktivister iklædt politiuniformer løb på banen under VM-finalen i fodbold, der blev spillet i den russiske hovedstad, Moskva. Et fjerde medlem af Pussy Riot-kollektivet blev stoppet på vej ind.

Aktionen var en protest mod landets politiske styre, politiske fanger og valgkorruption, lød det bagefter, da Pussy Riot tog ansvaret for baneløberne.

De fire medlemmer blev anholdt og med det samme sigtet for at have overtrådt tilskuerreglerne og for at være ulovlig klædt. Pyotr Verzilov og de tre andre blev efterfølgende dømt 15 dages fængsel.