Udland

Militærchef advarer Putin-modstander: - Jeg laver en dejlig, saftig bøf ud af dig

I en officiel udtalelse tager de russiske myndigheder afstand fra udtalelserne og siger, at de ikke er clearet med præsident Vladimir Putin.

Lederen af den russiske nationalgarde, Viktor Zolotov, udfordrer i en kontroversiel udtalelse den russiske oppositionspolitiker Alexei Navalnij til en regulær nævekamp.

- Jeg laver en dejlig, saftig bøf ud af dig, siger Viktor Zolotov i en syv minutter lang Youtube-video, der er blevet publiceret tirsdag.

Det skriver det britiske medie, The Guardian.

Viktor Zolotov, der er Vladimir Putins tidligere bodyguard, lægger ikke fingrene imellem i sin retorik.

- Jeg udfordrer dig til en duel. I ringen, på måtten, hvor som helst, udtaler Viktor Zolotov og fortsætter sine trusler med ordene:

- Ingen har nogensinde givet dig den spanking, du fortjener, så hårdt, at du følte det i din lever.

Anklaget for korruption

Truslerne kommer efter, at Alexei Navalnij den 28. august på sin hjemmeside beskyldte nationalgarden og dens leder for korruption.

Gardens leder kalder det for en æreskrænkende udtalelse, og Viktor Zolotov beskylder i sit modsvar oppositionslederen for at være agent for Washington med det formål at destabilisere Rusland.

I Youtube-videoen afviser Viktor Zolotov alle beskyldninger fra Alexei Navalnij.

I en officiel udtalelse tager Kreml imidlertid afstand fra Zolotovs udtalelser og siger, at de ikke er clearet med præsidenten, Vladimir Putin.

Fængslet i 30 dage

Alexei Navalnij har endnu ikke kommenteret videoens indhold, da han i øjeblikket sidder i fængsel.

I sidste måned blev oppositionslederen idømt til 30 dage bag tremmer for at have arrangeret en massedemonstration i januar uden tilladelse fra de russiske myndigheder.

Viktor Zolotovs verbale overfald kommer to dage efter, at den russiske nationalgarde sammen med politiet tilbageholdt mere end 1000 demonstranter på tværs af Rusland.

Demonstranterne var gået på gaden i protest mod en foreslået pensionsreform, der ville øge pensionsalderen for mænd og kvinder med fem år.