Udland

Dødstallet efter kraftigt jordskælv i Japan stiger

Torsdag ramte et jordskælv øen Hokkaido. Redningsfolk arbejder på at få folk ud uskadt, men dødstallet stiger.

Dødstallet efter et jordskælv, der torsdag ramte på øen Hokkaido i det nordlige Japan, stiger. Der er forskellige meldinger om dødstallet.

Det lokale styre på øen Hokkaido fortæller ifølge AP, at 30 personer er døde eller formodede døde, mens ni er savnet.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa fortæller Yoshihide Suga, der er talsmand for styret, at dødstallet er 21, mens 13 personer stadigvæk er savnet.

Torsdag meldte AFP om mindst ni omkomne og omkring 30 savnede.

Japanske redningsarbejdere arbejder lørdag på tredje dag i streg for at redde folk ud af jordskred, der blev forårsaget af det kraftige jordskælv.

Rystelser kunne mærkes i millionby

Ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) er jordskælvet målt til en beregnet størrelse på 6,6.

Jordskælvets epicentrum ramte øst for byen Tomakomai, som ligger 68 kilometer fra øens hovedby Sapporo. Rystelserne kunne også mærkes i Sapporo, der har en befolkning på 1,9 millioner indbyggere.

Jordskælvet fik strømmen på hele øen, hvor der bor 5,4 millioner, til at gå og oversvømmede dele af et kvarter i byen Sapporo i mudder.

Dele af befolkningen på øen fik strømmen tilbage fredag, mens de resterende 20.000 husstande fik strømmen tilbage lørdag formiddag, skriver AP.

- Det var en lettelse, at den (strømmen, red.) var tilbage i går aftes (fredag, red.), men det føltes som om, der gik lang tid, siger Tatsuo Kimura, der bor i Sapporo ifølge AP og tilføjer, at man blev mindet om, hvor vigtig strøm er.

Ifølge dpa har omkring 12.000 personer været evakueret midlertidigt, mens en bølge af efterskælv er kommet.

Ifølge Hokkaido Electric Power er der stadig omkring 10.000 husstande, der lørdag ved middag lokal tid mangler strøm, skriver dpa.

Toyota Motors har en fabrik på øen, og der gik strømmen også, derfor har selskabet meddelt, at man vil stoppe næsten al produktionen indtil mandag.