Twitter smider kontroversiel talkshow-vært på porten

Den amerikanske talkshow-vært har flere gange været i mediernes søgelys for sine ekstreme udmeldinger.

Først var det Facebook, Youtube, Spotify, Vimeo og Apple. 

Nu tilslutter også Twitter sig til rækken af medier, som smider den kontroversielle, amerikanske konspirationsteoretiker og talkshow-vært Alex Jones ud af online-fællesskabet. Heller ikke hans medie, Infowars, er længere velkommen på Twitter.

Det oplyser Twitter torsdag aften i flere tweets

Her skriver de, at baggrunden for deres beslutning er nogle videoer og tweets, som Alex Jones har uploadet, og som strider imod Twitters retningslinjer. 

Præcis hvilke videoer og tweets der er tale om, oplyser de ikke.

- Vi vil fortsætte med at vurdere de meldinger, vi får vedrørende andre konti, der potentielt kan sættes i forbindelse med Alex Jones og Inforwars og vil skride til handling, hvis der rapporteres om indhold, der går imod vores regler, eller hvis andre konti benyttes i et forsøg på at omgå deres udelukkelse, skriver Twitter.

Brød ikke regler til at starte med

Direktøren for Twitter, Jack Dorsey, havde ellers udtalt, at de ikke ville udelukke Alex Jones fra Twitter, fordi han, ifølge dem, ikke havde forbrudt sig mod deres regler. 

- Vi tror på kraften i at udtrykke sig frit, men vi har altid behov for at balancere det med det faktum, at der er folk, som i ond tro forsøger at få andre stemmer til at tie, sagde Jack Dorsey tilbage i august til Fox News

Nu har Twitters opfattelse af Alex Jones' opslag imidlertid ændret sig.  

Skoleskyderi var skuespil

Alex Jones har været i mediernes søgelys, efter han gennem årene er kommet med en række kontroversielle udmeldinger.

En af disse lyder på, at et skoleskyderi i USA i 2012 var iscenesat af skuespillere, og at skyderiet således ikke foregik i virkeligheden. Ved skyderiet blev 20 børn mellem seks og syv år dræbt. 

Udmeldingen førte til, at de dræbte børns forældre sagsøgte konspirationsteoretikeren.

- Vi har helt klart folk her, hvor det er skuespillere, der spiller forskellige dele af forskellige roller, sagde Alex Jones ifølge sagsanlægget den 14. marts 2014 om skoleskyderiet.

Trump-kritik

Inden Twitter tog beslutningen om at smide Alex Jones ud, havde den amerikanske præsident, Donald Trump, i slutningen af august langet ud efter Twitter, Facebook og Google.

Trump har beskyldt tech-giganterne for censur og anklaget Google for at rangere deres søgeresultater, således at der udelukkende lå negative Trump-historier øverst ved en Google-søgning på præsidenten. 

Google afviste kritikken. 

I juli måned beskyldte Trump Twitter for at udelukke fremtrædende republikanere. Præsidenten understregede samtidig, at han ville se nærmere på denne "diskriminerende og ulovlige praksis".