Udland

Aktien dykker, og chefer flygter, mens Tesla-ejer ryger joint på tv

I et Youtube-show røg den kontroversielle Tesla-ejer Elon Musk en marihuana-cigaret.

Selskabet bag den eldrevne bil Tesla er ifølge blandt andet New York Times og britiske The Guardian sendt til tælling, efter Tesla-aktien fredag er faldet med otte procent på børsmarkederne.

Det sker efter, at to af de øverste chefer i Tesla har meddelt, at de forlader deres job. Samtidig valgte Tesla-ejer Elon Musk i et Youtube-show, der advokerede for legalisering af marihuana, tilsyneladende at ryge en marihuana-cigaret.

Regnskabschef Dave Morton begrunder sin afsked med, at selskabet og Musk er for meget i medierne.

- Omfanget af opmærksomhed, der ligger på dette selskab, samt tempoet i selskabet har oversteget mine forventninger. Det har fået mig til at genoverveje min fremtid. Jeg vil gøre det klart, at jeg stadig tror stærkt på Tesla, dets mission og dets fremtidige udsigter, og at jeg ikke har nogen uoverenstemmelse med ledelsen i Tesla eller dets regnskabspraksis, siger Dave Morton, der siger farvel efter blot en måned i jobbet.

Derudover har Gaby Toldeano, HR-chef i Tesla, forladt jobbet. Hun har i øjeblikket orlov fra jobbet, og hun siger til finanssitet Bloomberg, at hun ikke vender tilbage til Tesla, når den orlov er slut.

Ryger ikke pot regelmæssigt

Ifølge The Guardian var 47-årige Elon Musk gæst i et webshow, der blev streamet på Youtube. Her diskuterede han alt fra kunstig intelligens og dens indvirkning på menneskeheden til flammekastere og sociale medier sammen med blandt andre komikeren Joe Rogan.

På et tidspunkt tog han et sug af en joint - som Rogan fortalte ham var en blanding af tobak og marihuana og lovlig i Californien - og sagde, at han "næsten aldrig" røg.

- Jeg er ikke en regelmæssig bruger af pot. Jeg kan ikke mærke nogen effekt, og jeg synes ikke, det er godt for min produktivitet, sagde Elon Musk ifølge The Guardian.

Den kontroversielle optræden i Youtube-showet er den seneste af flere begivenheder, der på det seneste har bragt Tesla-ejerens person i fokus.

For få uger siden sendte et meget åbenhjertigt interview med Elon Musk også Tesla-aktien til tælling.

- Det seneste år har været det sværeste og mest smertefulde år i min karriere, sagde Elon Musk blandt andet i interviewet i New York Times.

Kaldte dykker pædofil

I juli i år tilbød Elon Musk at sende en miniubåd til Thailand for at deltage i redningen af 12 fodbolddrenge og deres træner, der var spærret inde i en grotte.

Den britiske dykker Vernon Unsworth, der er ekspert i grotter, kritiserede Tesla-chefen for at ville bidrage med en miniubåd til redningsaktionen.

- Han kan stikke sin ubåd derop, hvor det gør ondt, sagde Vernon Unsworth i et interview med CNN i kølvandet på redningsaktionen.

- Der var absolut ingen chance for, at det ville virke. Han havde ingen anelse om, hvordan passagen gennem grotten var.

Vernon Unsworth beskyldte Musk for at udnytte situationen til et "pr-stunt".

Det udløste en række bizarre tweets fra Musk, der har 22 millioner følgere på twitter. I flere af de tweets refererede han til Unsworth som "ham pædofyren", en beskyldning for pædofili, som har udløst en trussel fra den engelske dykker om en stævning af Musk, selv om Tesla-ejeren efterfølgende slettede sine tweets og beklagede.