Udland

Kvinde afbryder gudstjeneste og anklager leder for voldtægt

Talsmand for kirken kalder det 'skuffende', at kvinden afbrød gudstjenesten.

En gudstjeneste i Chandler, Arizona, blev søndag afbrudt, da en kvinde trådte op på et podium i kirken og anklagede et højtstående medlem af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, også kendt som mormonkirken, for voldtægt.

Fra podiet lod 55-årige McKenna Denson de fremmødte forstå, at den i dag 85-årige Joseph L. Bishop voldtog hende tilbage i 1980'erne.

Denson kaldte Bishop for en "sexforbryder" og sagde, at højtstående medlemmer af kirken har dækket over hans handlinger.

- For at vi kan holde kirken sikker, er vi nødt til at stille sexforbrydere til ansvar for deres handlinger, uanset om de er pædofile eller voldtægtsmænd som Joseph L. Bishop, sagde Denson.

Derefter trådte en unavngiven mand op på podiet og fik Denson væk.

Talsmand:- Det er skuffende

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har efterfølgende kritiseret McKenna Denson for at afbryde gudstjenesten.

Kirken udtaler, at det er "skuffende", at nogen kan finde på at afbryde kirkelige handlinger af personlige årsager.

- Det er skuffende, at nogen kan finde på at afbryde kirkelige handlinger for i stedet at rette opmærksomheden mod sig selv, udtaler talsmand for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, Eric Hawkins.

Som præsident for et center for unge mormoner i Provo, Utah, i 1980'erne havde Joseph L. Bishop ansvaret for hundredvis af børn og unge.

Det er uvist, om han var til stede i kirken.

Benægter voldtægt

Denson har tidligere konfronteret Bishop med anklagerne. I en hemmelig lydfil optaget under et møde med ham kan han høres undskylde. Det fremgår dog ikke af lydfilen, præcis hvad han undskylder for.

Hun siger desuden, at hun gentagne gange i løbet af de sidste 30 år har rapporteret voldtægten til kirken, men at det aldrig har ført til noget.

Kirken udtaler, at sagen ikke har fået konsekvenser for Joseph L. Bishop, da han benægter voldtægtsanklagen.

Bishops advokat har ikke ønsket at kommentere sagen.

McKenna Dawsons advokat, Craig Vernon, udtaler, at hans klient ikke har yderligere kommentarer til sagen.