Udland

Trump retter nyt angreb på efterforskning og melder sig klar til at gribe ind

USA's præsident ser undersøgelsen mod sin stab som en "ulovlig undersøgelse".

Præsident Donald Trump fortsætter sine angreb, som endnu en gang handler om efterforskningen af valgkampen i 2016.

- De bliver nødt til at gøre deres arbejde, gøre det ordentligt og gøre det nu, for folk bliver sure. Folk er sure, lyder det fra Trump i en kritik af sit eget justitsministerium og FBI.

Præsidenten udtaler videre, at det er en "skændsel", hvad der foregår.

- Jeg ønskede at holde mig ude af det, men på et tidspunkt, hvis det ikke ordner sig - de skal gøres deres arbejde - så vil jeg involvere mig i det, siger Trump ifølge CNN.

Ordene faldt under et valgstævne i Indiana for Mike Braun, som er republikansk kandidat til det amerikanske senat ved valget i november. 

En "ulovlig undersøgelse"

Og de faldt kort tid efter, at præsidenten i et interview med Bloomberg News skød med skarpt mod den særlige efterforsker Robert Mueller, der blandt andet undersøger, om præsidentens stab har samarbejdet med russiske agenter under valgkampen i 2016. 

I interviewet siger Trump også, at den nuværende justitsminister, Jeff Sessions, i hvert fald får lov til at blive i sit job til midtvejsvalget i november måned.

Trump har flere gange kritiseret den tidligere republikanske senator Jeff Sessions, som har erklæret sig inhabil i undersøgelsen af mulig russisk indblanding i valgkampen.

Efter erklæringen om inhabilitet overtog Mueller den efterforskning, som Trump gentagne gange har refereret til som værende en "heksejagt".

- Jeg ser anderledes på det. Jeg ser det som en ulovlig undersøgelse, siger Trump til Bloomberg.

Kampen med justitsministeren

Striden mellem justitsministeren og Trump blussede op i sidste uge.

Trump sagde, at han kun havde udpeget Sessions på grund af hans loyalitet. Derudover anklagede han Sessions for aldrig at have opnået fuld kontrol over Justitsministeriet.

Det fik Sessions til at slå fast, at han tog kontrol med Justitsministeriet, den dag han blev taget i ed. Samtidig understregede han, at ministeriet er hævet over politisk påvirkning.

Trump har også flere gange langet ud efter en navngiven embedsmand i Justitsministeriet, som han gerne så afskediget.

Embedsmandens familie skal have "hjulpet med at skabe den falske, beskidte og miskrediterede sag", har Trump sagt med henvisning til Muellers efterforskning.