Udland

Sarah Palin er uønsket ved McCains begravelse

Sarah Palin betegner selv John McCain som sin ven, men er ikke inviteret til begravelsesceremonien for den afdøde senator.

Et af den nu afdøde senator John McCains sidste ønsker var, at Donald Trump ikke skulle deltage i hans begravelse.

Og nu har endnu en prominent politisk skikkelse fået besked på at blive væk fra ceremonien.

Sarah Palin, der kørte tæt parløb med John McCain og var det republikanske partis og McCains vicepræsidentkandidat ved præsidentvalget i 2008, er også uønsket til begravelsen.

Uønsket til begravelsen

Det fortæller en mangeårig og nær ven af familien McCain, til magasinet People.

- De (Trump og Palin red.) er ikke inviteret, bekræfter Carla Eudy, der er blandt de personer, som skal bære John McCains kiste.

Det fremgår ikke af beskeden, hvem der har taget beslutningen om at udelukke den tidligere senator fra Alaska fra begravelsen.

Hverken Sarah Palin eller Donald Trump vil dog blive fjernet med magt, hvis de på trods af de manglende invitationer dukker op til begravelsen, forlyder det.

Donald Trump har imidlertid tidligere på ugen gjort det klart, at han vil respektere John McCains ønske om at blive væk fra begravelsen.

Palin: - McCain var min ven

Udelukkelsen af Sarah Palin er kontroversiel, da hun og McCain var tætte politiske allierede under den amerikanske valgkamp for 10 år siden.

I 2008 stillede John McCain op som præsidentkandidat for republikanerne og valgte Sarah Palin som sin vicepræsidentkandidat. I sidste ende tabte McCain og Palin dog præsidentvalget til Barack Obama.

Sarah Palin betegner selv John McCain som "sin ven". Det gav hun udtryk for i et tweet ovenpå senatorens død i sidste uge.

-  John McCain var min ven. Jeg vil huske tilbage på de gode tider, lød det blandt andet fra Palin, der samtidig karakteriserede McCain som "en fighter".

Inviterer politiske modstandere

Det er langt fra alle politiske personligheder, der er blevet bedt om at blive væk fra de kommende dages begravelsesceremoni for John McCain.

Begge de tidligere amerikanske præsidenter George W. Bush og Barack Obama ventes at deltage i lørdagens højtidelighed, hvor de skal holde de officielle gravtaler for den afdøde senator.

Fra regeringen ventes det, at vicepræsident Mike Pence stiller op til begravelsen, når John McCain mindes i hovedstaden Washington.

Lørdag vil der være en ceremoni i Washington National Cathedral, inden John McCain søndag begraves ved en privat højtidelighed ved det amerikanske flådeakademi i Annapolis, Maryland.

John McCain blev 81 år og døde af en hjernetumor.