Udland

Trump advarer Google, Facebook og Twitter: Træd varsomt

Tidligere tirsdag langede USA's præsident, Donald Trump, via Twitter ud efter Google. I udtalelser opfordrer han nu til forsigtighed.

Tidligere tirsdag vakte USA's præsident Donald Trump opsigt med et angreb på søgemaskinegiganten Google, som han i tweets anklagede for at være partisk i sine søgninger.

Nu følges angrebet ifølge nyhedsbureauet Reuters og Washington Post op.

Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, siger ifølge Washington Post, at Trump-regeringen nu vil se på, om Google-søgninger skal lovreguleres.

- Jeg synes, at når man ser på, hvad Google og andre gør, hvis du ser på, hvad der sket på Twitter, hvis du ser på, hvad der sker på Facebook, så må de hellere være forsigtige, for man kan ikke gøre sådan mod mennesker, sagde Donald Trump ifølge Reuters i Det Hvide Hus.

- Så jeg tænker, at Google, Twitter og Facebook de træder på et meget problemfyldt område, og de skal være meget forsigtige. Det er ikke fair mod store dele af befolkningen, sagde Donald Trump.

Får kun 'fake news', hvis man søger på 'Trump news'

Trump skriver i to tweets, at hvis man søger på "Trump News", får man kun artikler fra det, præsidenten betegner som "fake news"-medier. 

- 96 procent af resultaterne for "Trump News" er fra landsdækkende venstreorienterede medier, meget farligt, skriver Trump. 

- Med andre ord har de manipuleret, for mig og andre, så næsten alle historier og nyheder er dårlige. 

Google afviser kritik

Google afviser beskyldningerne fra præsidenten. 

- Søgning bruges ikke til at sætte en politisk dagsorden, og vores resultater er ikke påvirket af nogen politisk ideologi, skriver Google i en udtalelse. 

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre Google-søgninger, og vi rangerer aldrig søgeresultater for at manipulere politiske opfattelser, lyder det fra it-giganten. 

Trump har tidligere langet ud mod et andet stort selskab, Twitter, som han i sidste måned beskyldte for at udelukke fremtrædende republikanere. Han sagde på det tidspunkt, at han omgående ville se nærmere på "denne diskriminerende og ulovlige praksis". Men tilsyneladende blev der ikke fulgt op på det.

Google i Danmark har også været ude med et svar til den amerikanske præsident:

- Når brugere skriver deres søgning ind i Googles søgefelt, er vores mål at sikre de mest relevante svar i løbet af få sekunder. Vi bruger ikke søgemaskinen til at sætte en politisk dagsorden, og vi har ikke en bias i vores søgeresultat i retning af nogen politisk ideologi, siger kommunikationschef for Google i Danmark, Jesper Vangkilde