Medie: Flyselskaber spekulerer i at forlænge din rejsetid

Selv har flyselskaberne en anden forklaring på de forlængede rejsetider.

I dag tager det længere tid at flyve fra A til B, end det gjorde i det forrige årti. I hvert fald hvis man kigger på den estimerede flyvetid. Og det er på trods af, at der er sket stor udvikling inden for flyteknologien.

Det viser en undersøgelse fra det britiske forbrugerråds organ for rejser 'Which? Travel' ifølge avisen The Guardian.

I undersøgelsen har 'Which? Travel' kigget på og sammenlignet rejsetider for ruter hos store flyselskaber i 2009 og i 2017.

76 af 125 undersøgte ruter har i dag længere flyvetid, end de havde i 2009, viser resultaterne. Det svarer til cirka 60 procent.

Det gælder eksempelvis 87 procent af flyruterne hos British Airways, 82 procent hos Ryanair, 75 procent hos Virgin Atlantic og 62 procent hos Easyjet. 

Flyselskaberne vil undgå forsinkelser

Årsagen til de længere flyvetider skal, ifølge rejsesiden, findes i, at flyselskaberne vil undgå forsinkelser. Det kan de gøre ved at forlænge den estimerende flyvetid, fortæller Keith Mason, professor i Lufttransport Management på Cranfield Universitet, til The Guardian. 

Hvis en flyrejse eksempelvis tager to timer, kan flyselskabet anslå rejsen til at vare to og en halv time. På denne måde vil de have 30 minutter ekstra at løbe på. 

- Dette er også til flyselskabernes fordel, idet de kan undgå at skulle betale kompensation ved forsinkelser, siger Rory Boland, redaktør hos 'Which? Travel', til The Guardian.

Ifølge EUs regler om kompensation ved flyforsinkelse har passagerer ret til kompensation, hvis de ankommer mere end tre timer for sent til destinationen. Denne ret til kompensation gælder ikke, hvis forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder. Det kan for eksempel være uvejr.

Øget trafik i Europas luftrum

Ifølge Rory Boland resulterer de forlængede flyvetider i, at passagerne får længere ventetid ved gaten og inde i flyet. 

- Og det er bare for, at flyselskaberne kan give sig selv et klap på skulderen for at være fremme på destinationen 'til tiden', udtaler han.

Flyselskaberne forklarer selv, at de flyver langsommere for at spare brændstof. Dermed kan de gøre rejsen billigere for kunderne.

British Airways har desuden oplyst til 'Which? Travel', at de i deres flyvetider tager højde for, at der er sket en øget trafik og overbelastning af det europæiske luftrum inden for de sidste 10 år.