Udland

Skyderi i Florida - to dræbt og flere såret

Skyderi brød løs under esportsturnering, der blev livestreamet. En formodet gerningsmand er dræbt.

To personer er dræbt og mindst 11 såret ved et masseskyderi, der er sket ved en e-sportsturnering i Jacksonville i Florida.

En mistænkt er også dræbt. Han er efterfølgende blevet identificeret som den 24-årige David Katz fra Baltimore. Det oplyser det lokale politi i Jacksonville.

Politiet mener ikke, at der er flere gerningsmænd i forbindelse med skyderiet.

Politiet er færdig med at sikre gerningsstedet efter masseskyderi i Florida. En formodet gerningsmand er dræbt. Det er en hvid mand, som endnu ikke er identificeret, oplyser den lokal sheriff Mike Williams.

Ifølge de lokale myndigheder er adskillige personer blevet kørt med ambulancer til hospitaler i byen for at blive behandlet for deres skader.

- Beredskabet har transporteret ni personer til nærliggende hospitaler. Nogle af disse har skudsår. Derudover har yderligere to personer selv formået at transportere sig til hospitalerne, siger den lokale sherif Mike Williams på et pressemøde.

Slog klik efter nederlag

Den 24-årige gerningsmand er en kendt figur i esportsmiljøet, der tidligere har vundet turneringer i Madden 19, hvor der dystes i amerikansk fodbold, NFL.

Det fortæller TV 2s journalist, Jesper Zølck.

- Han befandt sig til turneringen, angiveligt fordi han havde en forhåbning om at vinde. Ifølge vidner så taber han på et tidspunkt, bliver meget sur og går ud og henter et håndholdt semiautomatisk våben og begynder pludselig at skyde tilfældigt omkring sig. Det er en hændelse, der på ingen måder virker planlagt på forhånd, men hvor det klikker for manden, siger Jesper Zølck.

Vidner fortæller, at det slog klik for den 24-årige drabsmand efter nederlag i computerspil Video: Hans-Henrik Busk Stie

Han oplyser, at amerikansk politi på nuværende tidspunkt står uden et egentlig motiv til skyderiet, men at myndighederne undersøger den 24-årige mands baggrund og har ransaget hans fars hjem i Baltimore.

Advarede mod at nærme sig

Det lokale politi var hurtigt ude på Twitter og kraftigt opfordre alle til at holde sig væk fra området.

- Masseskyderi ved Jacksonville Landing. Hold jer langt væk fra området. Området er ikke sikkert på nuværende tidspunkt. HOLD JER VÆK, skrev sherifkontoret i Jacksonville på Twitter.

Skyderiet skete på en internetcafé, der hedder GLHF Game Bar, som ligger i indkøbscentret Jacksonville Landing. De første meldinger fra sherifkontoret om skyderiet kom klokken 20.13 dansk tid.

Skyderiet er sket under en turnering i computerspillet Madden 19.

Efter skyderiet gemte mange sig rundt omkring på gerningsstedet, oplyste politiet, som opfordrede dem til at blive, hvor de var, mens politiets indsatsstyrke afsøgte området.

Skud kan høres på video

Der var en turnering i gang på internetcafeen, hvor spillerne konkurrerede i computerspillet Madden 19.

Turneringen blev sendt direkte på streamingtjenesten twitch.tv, der er en stor platform for gaming og esport. På sociale medier har flere brugere delt en video, der viser livesendingen, lige inden den blev afbrudt. På videoen, som du kan se herunder, kan man høre flere skud, og folk der skriger:

Flere personer er dræbt ved et masseskyderi, der er sket ved en esportsturnering i Jacksonville i Florida. Video: Redaktionen

Politiet er i besiddelse af videoen, og opfordrer vidner til at henvende sig med andre videoer eller øvrige oplysninger.

Det blev meldt ud flere steder fra, at en deltager ved turneringen, Drini Gjoka, blev ramt af skud i fingeren. Det bekræfter han selv på Twitter.

Florida har oplevet flere masseskyderier de senere år. I februar blev 17 elever dræbt af en tidligere elev på  Parkland High School. Og for to år siden dræbt en mand 49 mennesker på en natklub i Orlando.